Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lijk Zwampweg is van zestienjarige jongen

Lijk Zwampweg geïdentificeerd

02/02/2020 04:35 - Van onze redactie

Het moment waarop het ontzielde lichaam van Beeldstroo naar de lijkenwagen wordt gebracht.

Het moment waarop het ontzielde lichaam van Beeldstroo naar de lijkenwagen wordt gebracht. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ontzielde lichaam dat op 28 januari is aangetroffen aan de Zwampweg in Lelydorp, is drie dagen later geïdentificeerd door familieleden. Het gaat om de zestienjarige Dion Beeldstroo.

Zijn moeder vertelt aan de Ware Tijd dat haar zoon thuis was. In de vroege ochtend van 26 januari kreeg hij een telefoontje. Toen zijn moeder hem vroeg om even naar de winkel te gaan, antwoordde hij dat hij eerst ergens anders naartoe moest voordat hij voor haar naar de winkel zou gaan.

Toen Beeldstroo wegliep, vroeg zijn moeder hem of hij haar niet was vergeten. "M'e kon, m'e kon, m'e go even na bakapasi", antwoordde de zoon. Toen hij niet thuiskwam, dacht de moeder dat hij, zoals wel vaker het geval was, bij een neef was.

Pas toen een goede vriend van Beeldstroo hem donderdagavond kwam zoeken, kreeg de moeder het gevoel dat er iets niet in orde was, ook omdat haar zoon zijn telefoon niet beantwoordde. Op advies van een familielid deed de vrouw donderdagavond aangifte van vermissing bij de politie van Lelydorp. 

Aan de hand van foto's die op Facebook circuleerden van de dode aan de Zwampweg, besloot de familie vrijdagochtend naar het lijkenhuis te gaan. Daar heeft een neef Beeldstroo herkend. De jongen had een schotwond in zijn wang. De familie tast nog in het duister over de manier waarop het slachtoffer aan zijn einde is gekomen.

Een graafmachine-operator vond het ontzielde lichaam van Beeldstroo 28 januari tijdens schoonmaakwerkzaamheden in een goot langs de Zwampweg, vijf kilometer van het woonadres van de jongen. De politie nam het lichaam in beslag. 

Het ontzielde lichaam van Beeldstroo heeft geen enkele link met de inbraak van 25 januari bij een veebedrijf aan de Libanonweg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina