Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaams onderonsje in junior college blijft uit

Surinaams onderonsje in junior college blijft uit

05/02/2020 03:33 - Terence Oosterwolde

Surinaams onderonsje in junior college blijft uit

Yamill Wip (l) en Dancell Leter zagen elkaar dinsdagavond na lange tijd weer. Foto: collectie Yamill Wip  

PARAMARIBO - Het Surinaamse onderonsje tussen Dancell Leter (Jacksonville College) en Yamill Wip (Lee College) in de Division I van de junior college basketbalcompetitie in de Verenigde Staten is dinsdagavond niet van de grond gekomen. Leter werd namelijk niet ingezet.

Jacksonville College won voor eigen publiek met 94-86 na een ruststand van 46-44. Leter, die in de vorige ontmoeting (66-87 tegen Lamar State-Port Arthur) wel had gespeeld - hij had zaterdag zeven punten, zes rebounds, drie assists en twee blocks in 23 minuten - zegt tegen de Ware Tijd dat hij bewust aan de kant is gehouden door hoofdcoach Louis Truscott.

Volgens Leter heeft Wip "goed" gespeeld. De Surinamer had veertien punten en twee rebounds. Hij scoorde vier van de zes three-pointers en één van de twee veldbaskets. "Ik had het niet verwacht ... dat ik veel zou spelen, want ik heb de afgelopen wedstrijden niet veel gespeeld. Maar ik was ready", reageert Wip desgevraagd.

Dat zijn team het Region XIV-treffen verloor, schrijft hij toe aan het eigen falen van The Runnin' Rebels. "Het was een goede wedstrijd, maar als ik heel eerlijk moet zijn hebben we de wedstrijd zelf weggegeven. Jacksonville is niet een beter team, dat sowieso niet, maar mijn team heeft heel veel interne problemen en dat heeft ons de game gekost. We hadden meer dan vijftien turnovers en hebben meer dan tien vrije worpen gemist."

Daarbovenop kwam dat één van de basisspelers niet van de partij was en een andere volgens Wip opgaf. "Hij wilde gewoon niet meer spelen. Er was dus een heleboel aan de hand." Volgens hem hebben de spelers teveel vrijheid bij Lee College en kunnen ze daar niet mee omgaan. De coachingstaf doet er naar zijn zeggen ook niets aan.

Maar ondanks alles was dinsdag speciaal voor Wip. "Ik was echt blij om weer een Surinaamse basketballer in dezelfde zaal te hebben. Dat was echt leuk. De laatste keer dat ik dat had was met Gavin (Kensmil, ... red.), maar vorig seizoen had ik niet gespeeld (vanwege een blessure, ... red.)." Kensmil kwam toen uit voor Navarro College.

De voorbereiding naar het treffen van dinsdagavond was volgens Wip "sowieso anders". "Deze wedstrijd was een stuk persoonlijker en ik wilde deze win echt heel graag hebben, maar jammer genoeg is het niet gelukt. Ik ben wel blij dat ik Dancell heb kunnen zien en dat hij me heeft kunnen zien spelen, want we hebben elkaar lang niet zien spelen."

Wip vond het jammer dat zijn Yellow Birds-teamgenoot niet is ingezet. "Hopelijk 29 februari wel wanneer we elkaar weer zien." Op die dag sluiten Jacksonville (12-10 winst-/verliesstaat; 5-8 conference) en Lee (14-10; 5-8) het regulier seizoen in het onderlinge treffen af. Voor The Runnin' Rebels wordt het een thuiswedstrijd.

Wip had ook graag willen winnen voor zijn jongere broer Gianni in Nederland, die woensdag zijn achttiende verjaardag viert. "Ik had de win aan hem willen opdragen, maar het is niet gelukt." Om Gianni en Dancell was de wedstrijd van dinsdag "meer dan basketbal" voor Wip. "Jammer genoeg hebben we de overwinning niet binnen kunnen slepen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina