Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmils SFA boekt zevende winst op rij

Kensmils SFA boekt zevende winst op rij

06/02/2020 07:07 - Terence Oosterwolde

Kensmils SFA boekt zevende winst op rij

Gavin Kensmil (m) baant zich een weg naar de basket tussen Chad Bowie (4) en Kai Mitchell (14) van Sam Houston. Foto: Evan Luecke  

PARAMARIBO - Voor de zevende opeenvolgende wedstrijd heeft het basketbalteam van de Stephen F. Austin State University het speelveld als winnaar verlaten. In het eigen William R. Johnson Coliseum werd voor 2.943 toeschouwers de bezoekende Nicholls State University met 70-64 verslagen.

Surinames Gavin Kensmil kwam woensdagavond tot acht punten, vier rebounds en drie assists. De forward begon in de basis en speelde 26 minuten. Hij scoorde twee van de vier veldbaskets, benutte vier van de vijf vrije worpen en had verder twee turnovers en drie persoonlijke fouten.

Met 8:07 benutte Kensmil beide vrije worpen en bracht de score op 20-11. Met 6:16 had hij een three-pointplay (lay-up en vrije worp) na een fastbreak: 23-15. De tweede helft was een halve minuut oud toen hij een lay-up afrondde: 34-22. Met 2:32 maakte hij zijn laatste punt uit een vrije worp: 64-54.

Op 1 februari had Kensmil een sterke prestatie neergezet in de uitwedstrijd tegen de Sam Houston State University (81-76). De Surinamer had game-highs van zeventien punten, zes rebounds en twee blocks. Hij had verder twee assists. Kensmil scoorde zes van de acht veldbaskets en benutte vijf van de zes vrije worpen.

Door de overwinning op Nicholls State University komt SFA voor het seizoen op een winst-/verliesstaat van 20-3, inclusief 11-1 in de Southland Conference. The 'Jacks zijn één van slechts zes Division I-college basketbalteams met twintig of meer overwinningen dit competitiejaar. SFA speelt op 8 februari thuis tegen New Orleans.

Ook Cyarah Kensmil had een succesvolle dag met Seward County Community College. The Lady Saints zegevierden met 102-72 over Garden City Community College. Kensmil speelde negen minuten. Ze miste haar enige veldbasket, benutte één van de vier vrije worpen, had vijf rebounds en één steal. Seward (19-4/11-1) speelt zaterdag tegen Pratt Community College.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina