Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Getuigen kunnen zich niet legitimeren

Getuigen in zedenzaak kunnen zich niet legitimeren

07/02/2020 22:22 - Van onze redactie

Getuigen in zedenzaak kunnen zich niet legitimeren

 

PARAMARIBO - Augustinus R. alias ‘Lonka’, was donderdag merkbaar teleurgesteld toen rechter Maytrie Kuldipsingh besliste om zijn zaak uit te stellen naar 5 maart. De man staat terecht voor seksueel misbruik van twee zusjes van zeven en vijf jaar in juli vorig jaar.

De rechter besloot tot uitstel omdat twee getuigen geen identiteitsbewijs konden overleggen aan de rechter. Zij gaf de mannen, de werkgever en een buurman van de verdachte, een flinke berisping. "Hoe kunt u geen legitimatiebewijs bij u hebben? Als er iets met u gebeurt, een aanrijding of zo - klop het af - moet men weten wie u bent."

Een van de getuigen zei dat de politie bij de oproep niets over legitimatie had gezegd. "Ook al heeft de politie u niets gezegd, maar u heeft toch gezond verstand?", sprak de rechter. De getuigen zullen opnieuw worden gedagvaard en moeten zich op 5 maart wel legitimeren. De verdachte slaakte een zucht toen hij hoorde dat de behandeling van de zaak is uitgesteld. De teleurstelling viel duidelijk af te lezen van zijn gezicht.

Het oudste meisje had op de vorige zitting verklaard dat ze met haar zusje in de kamer lag te slapen toen Augustinus R. binnenkwam. Hun moeder was aan het werk en had hen achtergelaten met de bedoeling dat haar broer op ze zou letten, maar die was even weggegaan.

De verdachte deed het licht aan, ging op het kind liggen en vroeg om een kusje. Hij wilde ook met haar geslachtsdeel spelen maar ze weigerde en begon te huilen. Het meisje vertelde dat 'Lonka' het geslachtsdeel van haar zusje wel heeft aangeraakt.

Ook de vader van de meisjes is op de vorige zitting gehoord. Hij vertelde dat hij van iemand anders dan de moeder - zijn ex-vrouw - had gehoord wat gebeurd was. De verdachte heeft alle beschuldigingen ontkend. Hij zei dat hij hard werkt en 's avonds laat thuis is. Daarna neemt hij meteen een bad en gaat slapen. Hij kan daarom de beschuldiging niet begrijpen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina