Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ouders veroordeeld voor mishandelen (stief)zoon

Ouders veroordeeld voor mishandelen (stief)zoon

07/02/2020 17:05 - Van onze redactie

Ouders veroordeeld voor mishandelen (stief)zoon

 

PARAMARIBO - Gracielle T. en haar partner Mario V. zijn donderdag door kantonrechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld voor het zwaar mishandelen van hun elfjarige (stief)zoon in mei vorig jaar. De jongen werd overgoten met heet water en liep daardoor brandwonden op.

Hij heeft tijdens zijn verhoor bij de politie verklaard dat zijn moeder en stiefvader boos op hem werden wanneer hij zijn biologische vader ging opzoeken. Wanneer hij stout deed, werd dat door de stiefvader met een pak slaag 'afgestraft.' Een keer moest hij hierdoor zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen.

Gracielle T. verklaarde tegenover de politie dat ze geen raad wist met haar zoon omdat hij onhandelbaar is en vaker van huis wegloopt. Hoewel ze later spijt betuigde voor haar handelingen, vertelde ze de jongen niet zomaar zo te hebben behandeld. "Het leek alsof ik door de duivel was bezeten. Ik was zo kwaad dat ik hem alleen maar pijn wilde doen. De duivel nam van me over."

De vrouw kon het niet uitstaan wanneer haar zoon zijn biologische vader opzocht, ondanks dat ze hem dat had verboden te doen. De jongen heeft bij de politie verklaard dat hij al maanden niet meer naar school gaat omdat hij vaker vocht doordat hij gepest en getreiterd werd door medeleerlingen. De moeder is zwakbegaafd is en heeft de borderline-persoonlijkheidstoornis. Enkele symptomen hiervan zijn intense woedeaanvallen, extreme stemmingswisselingen en bijzonder impulsief gedrag. Haar advocaat Radjesh Bhoewar had de rechter op de vorige zitting gevraagd om bij de strafbepaling hiermee rekening te houden.

De rechter legde de moeder een celstraf van twaalf maanden waarvan elf voorwaardelijk op, onder aftrek van voorarrest en drie jaar proeftijd. Ze gelastte ook psychologische begeleiding omdat de kans bestaat dat de vrouw, op basis van haar ziektebeeld zich weer kan laten gaan Mario V. kreeg een straf van vijf maanden waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek en drie jaar proeftijd. Beide straffen zijn conform de eis van het Openbaar Ministerie. De verdachten blijven hiermee op vrije voeten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen