Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS verzet stroompalen Nieuwe Charlesburg

EBS verplaatst stroompalen Nieuwe Charlesburg

09/02/2020 19:07 - Arjen Stikvoort

Aan de Nieuwe Charlesburgweg verplaatst EBS de stroompalen naar de andere kant van de weg.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg verplaatst EBS de stroompalen naar de andere kant van de weg. Foto: Arjen Stikvoort  

PARAMARIBO - Ruim vijftig medewerkers van de Energiebedrijven Suriname (EBS) hebben zaterdag gewerkt aan het elektriciteitsnetwerk van de Nieuwe Charlesburgweg. Omwonenden en ondernemers zaten daardoor zonder stroom.

De verplaatsing van het elektriciteitsnet is onderdeel van de rehabilitatie van de Nieuwe Charlesburgweg. Een nieuwe riolering, asfaltlaag en dito troitoir moeten het straatbeeld een betere uitstraling geven.

EBS legt uit dat er zaterdag extra menskracht is ingezet om de werkzaamheden voor de avond klaar te hebben.  Het is niet de eerste keer dat ondernemers en omwonenden een dag of enkele uren verstoken waren van electriciteit.

Een deel van het elektriciteitsnet zal ondergronds geplaatst worden. Dit is "beter, veiliger en efficiënter",  laat het energiebedrijf weten. Vooral op kruisingen met straten die uitkomen op de Nieuwe Charlesburgweg gaat het net ondergronds.

Vanwege de verbreding van de weg worden de elektriciteitspalen verplaatst naar de andere kant van de weg, waar ze met nieuwe kabels op het net worden aangesloten. EBS kan de herstructurering afronden zodra aannemer Kuldipsingh klaar is met de asfaltering en de aanleg van het trottoir en de afwatering. De planning is mei dit jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen