Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Geen motorproblemen helikopter Kobe Bryant’

‘Geen motorproblemen helikopter Kobe Bryant’

09/02/2020 21:21

‘Geen motorproblemen helikopter Kobe Bryant’

Foto: Getty Images  

LOS ANGELES - De neergestorte helikopter van voormalig NBA-legende Kobe Bryant (41) vertoonde geen tekenen van motorproblemen. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse National Transportation Safety Board (NTSB), dat het wrak onderzocht.

Op 26 januari kwamen Bryant, zijn 13-jarige dochter Gianna en nog zeven andere inzittenden om het leven bij een helikoptercrash. De negen reisden van Bryants woning in Orange County naar de Mamba Academy, de sportschool van Bryant, in Newbury Park, een trip van 135 kilometer. Vermoedelijk door het slechte weer kwam de helikopter in de problemen.

Een getuige zag het toestel laag vliegen, voor het in de dichte mist tegen een heuvel te pletter sloeg. De verkoolde brokstukken van de Sikorsky S-76B lagen verspreid en het instrumentenpaneel bleek compleet vernield.

De oorzaak van de crash is nog onbekend. Wellicht kwam de piloot in de problemen door de slechte weeromstandigheden. Een besluitend eindrapport is het echter nog niet, maar uit de eerste analyses van NTSB, dat het ongeval onderzoekt, blijkt dat er niks mis was met de motoren. Onder meer een afgesneden tak op de plek des onheils zou erop wijzen dat de motoren nog normaal draaiden op het moment van de crash.

Intussen werden de lichamen van alle slachtoffers geborgen, bij ieder van hen bleek uit de autopsie dat ze zijn omgekomen door de crash. Maandag werd bekendgemaakt dat de rugnummers 2 en 24 van Gianna en Kobe Bryant tijdens het All-Star Game van 16 februari in Chicago als eerbetoon gedragen zullen worden door respectievelijk LeBron James en Giannis Antetokounmpo. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina