Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse bespreekt situatie CBvS met vakcentrales

Bouterse bespreekt situatie CBvS met vakcentrales

11/02/2020 20:04

Verschillende vakorganisaties zijn dinsdag geïnformeerd over het vraagstuk bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Verschillende vakorganisaties zijn dinsdag geïnformeerd over het vraagstuk bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Foto: NII  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft dinsdag verschillende vakorganisaties breedvoerig geïnformeerd over het actuele vraagstuk bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Daarbij benadrukte het staatshoofd dat een nationale aanpak noodzakelijk is om rust te brengen in ons land, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Moederbondvoorzitter Errol Snijders betreurt het dat Sigmund Proeve, die voorgedragen werd om de functie van governor van de Centrale Bank van Suriname in te vullen, om persoonlijke redenen daarvan heeft afgezien. Snijders zegt tegen het NII dat hij de intentie van de regering begrepen te hebben; zij wilde zo gauw mogelijk rust hebben binnen de monetaire instelling.

De president heeft tijdens het onderhoud toegezegd dat er naar een oplossing gewerkt wordt, stelt de vakbondstopper tegenover NII. De Moederbond adviseert het staatshoofd om voor de Centrale Bank van Suriname, een sterke figuur met kennis van zaken te benoemen zodat op korte termijn sprake kan zijn van een gezonde situatie.

Sonny Chotkhan, voorzitter van de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (Osav), benadrukt eveneens dat de regering, nu het duidelijk is dat Proeve afstand doet van de voordracht tot governor, moet uitkijken naar een persoon die rust kan brengen, aldus het NII. Chotkan heeft gemerkt dat de huidige situatie zijn weerslag vindt in de prijzen op de schappen. Deze situatie moet zo snel als mogelijk een halt worden toegeroepen.

De Osav heeft graag dat er duidelijke regels komen vanuit de overheid voor het beleid op de cambio's. Zij zullen de moederbank moeten ondersteunen als het gaat om het in toom houden van de koersontwikkeling. De vakcentrales hebben hun mening en visie kenbaar gemaakt en spreken de hoop uit dat die worden meegenomen, aldus het NII dinsdag in een persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina