Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sigmund Proeve trekt zich terug

Sigmund Proeve trekt zich terug

11/02/2020 13:17 - Ivan Cairo

Sigmund Proeve, die door president Desi Bouterse was aangezocht als governor, heeft zich dinsdag teruggetrokken.

Sigmund Proeve, die door president Desi Bouterse was aangezocht als governor, heeft zich dinsdag teruggetrokken. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De regering moet op zoek naar een andere kandidaat voor de post van governor bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Sigmund Proeve die door president Desi Bouterse was aangezocht heeft zich dinsdag teruggetrokken.

Sinds zondag bekend werd dat de regering hem wilde benoemen barstte een storm van kritiek los in de samenleving. Het personeel van de bank voerde dinsdag een prikactie om haar misnoegen te uiten over de voorgenomen benoeming.

In het bankwezen waren de meningen verdeeld. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) had nog geen formeel standpunt ingenomen. Nadat het bestuur bijeen is gekomen en een standpunt heeft bepaald zou dit aan de leden worden voorgelegd, zegt waarnemend directeur Paul Torilal aan de redactie van de Ware Tijd.

Dinsdag meldde de krant dat de bedrijfslevenorganisatie geen principiële bezwaren zou hebben tegen de benoeming van de oud-bankier. "Er is nog geen standpunt geformuleerd", zegt Torilal. Intussen heeft Proeve zich teruggetrokken als kandidaat voor de governorsfunctie. Een deel van het bankwezen was tegen zijn benoeming maar wenste daar niet openlijk voor uit te komen.

Torilal zegt dat president Desi Bouterse zondag een delegatie van de VSB had geïnformeerd over de voorgenomen benoeming. De VSB-vertegenwoordigers hebben toen aangegeven dat zij vooral willen weten hoe de regering de monetaire uitdagingen en fiscale onevenwichtigheden die momenteel manifest zijn wil aanpakken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina