Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grossier in vonnissen belooft beterschap

Grossier in vonnissen belooft beterschap

13/02/2020 19:51 - Van onze redactie

Grossier in vonnissen belooft beterschap

 

PARAMARIBO - Marcel H. (58) heeft 24 vonnissen op zijn naam. De eerste keer dat hij in aanraking kwam met de politie was in 1978. Officier van justitie Mirella van Dijk kon daarom moeilijk geloven dat het de verdachte menens is om zijn leven te beteren, zoals hij woensdag beloofde. “Als u op enig moment wilde veranderen, had u dat al lang gedaan.”

De verdachte stond terecht voor diefstal met geweld en poging tot diefstal van koperen buizen en elektriciteitskabels van de Energiebedrijven Suriname op 6 en 9 december 2019. Dit is vastgelegd op camerabeelden. Bij een derde diefstal op 15 december is hij op heterdaad betrapt. Zelf zegt hij moe te zijn van zijn eigen handelingen.

Daarop zei de officier van justitie dat de gemeenschap moe is geworden van de handelingen waarmee hij al 42 jaar bezig is. "Wat is er met uw handen?" Ze wierp op dat hij 24 keer is gevonnist voor gevallen die naar buiten zijn gekomen, dus exclusief de 'breks' daartussen waar hij ongemerkt zijn gang heeft kunnen gaan.

De enige conclusie die volgens de aanklager te trekken valt is dat "yepi no de". De verdachte stelde dat hij via een inspecteur van politie werk heeft gevonden waarmee hij na zijn detentie zal beginnen. Hij zei dat hij vroeger drugsverslaafd was maar nu is afgekickt. Dat kwam niet geloofwaardig over bij Van Dijk, omdat H. bij de politie heeft verklaard dat hij een deel van de opbrengst van de verkochte goederen heeft besteed aan eten en drugs.

Omdat hij erbij bleef geen drugs meer te gebruiken, heeft de vervolging geen begeleiding gevorderd. De eis van zes maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van voorarrest is door rechter Maureen Dayala overgenomen. De veroordeelde moet nog ongeveer vier maanden uitzitten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina