Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinamer Kensmil schittert voor 'Jacks'

Surinamer Kensmil schittert voor 'Jacks'

13/02/2020 04:22 - Terence Oosterwolde

Surinamer Kensmil schittert voor 'Jacks

Gavin Kensmil (r) beschermt de bal wanneer een verdediger hem voorlangs kruist. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - "Big fella, big game in Wednesday's win!" Met deze zin wordt op social media lof toegezwaaid aan de Surinamer Gavin Kensmil. Met een game-high 23 punten hielp hij de Stephen F. Austin State University woensdagavond aan een 75-67 overwinning op Texas A&M University-Corpus Christi in de Amerikaanse Division I-collegebasketbalcompetitie.

Kensmil scoorde negen van de veertien baskets, goed voor een schotpercentage van 64 procent. Ook benutte de power forward al zijn vijf vrije worpen; in 29 minuten kwam hij verder tot vier rebounds en één assist in de uitwedstrijd. Voor The 'Jacks' zoete wraak, nadat op 8 januari in eigen huis pijnlijk met 72-73 werd verloren van Texas A&M. Kensmil registreerde in die partij tien punten, vier rebounds, vier assists, twee steals en één block.

In SFA's vorige ontmoeting - op 8 februari tegen de Univeristy of New Orleans (81-74) - was de Surinamer één van vijf Lumberjacks-spelers in dubbele cijfers geweest. Hij eindigde met tien punten (drie van de zes veldbaskets en vier van de vijf vrije worpen), een team-high zeven rebounds, twee assists, één block en één steal in dertig minuten.

SFA, die voor de negende keer op rij het speelveld als winnaar verliet, heeft een 22-3 winst-/verliesstaat, inclusief 13-1 in de Southland Conference. The 'Jacks', die woensdag een 32-31 voorsprong hadden bij de rust, spelen op 19 februari tegen de University of Central Arkansas.

Cyarah Kensmil, jongere zus van Gavin, zag Seward County Community College (21-5/16-2 Jayhawk West Conference) woensdag met 52-50 zegevieren over Colby Community College. Maandag had ze in de 74-61 winst op Dodge City Community College twee assists en één rebound in negen minuten, maar miste ze haar beide schoten. The Lady Saints treffen zaterdag Barton Community College.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina