Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aannemersvereniging ondersteunt protest

Aannemersvereniging ondersteunt protest

14/02/2020 20:12

Aannemersvereniging ondersteunt protest

Foto: Dreamstime.com  

PARAMARIBO - In navolging van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), zegt ook de Algemene Aannemersvereniging (AAV) steun toe aan de protestdemonstratie van maandag. Dit blijkt uit een circulaire, die de vereniging vrijdag de deur heeft doen uitgaan.

"De leden die de protestactie van maandag 17 februari willen ondersteunen, zijn vrij om naar eigen inzicht hun personeel de ruimte te geven dat te doen ter ondersteuning van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de VES, de Progressieve Vakcentrale C-47 met haar lidbonden de BVL en ALS en de individuele burgers en andere maatschappelijke organisaties", meldt de vereniging.

De AAV maakt zich net als vele andere bedrijfslevenorganisaties, de vakbeweging, maatschappelijke groeperingen en individuele burgers "zeer ernstige zorgen" over de financieel-economische situatie en de perikelen rond de Centrale Bank van Suriname en het bancaire systeem. "Indien dit op dezelfde voet doorgaat, zullen wij allemaal het gelag betalen", waarschuwt de AAV.

Intussen maken steeds meer individuele bedrijven bekend dat ze gesloten zijn. HEM Suriname is daar één van. "Gezien het feit dat het overgrote deel van de werknemers heeft aangegeven te willen participeren in de demonstratie" is het bedrijf maandag tussen acht uur 's morgens en twaalf uur 's middags dicht. Het Diakonessenhuis heeft vrijdag laten weten dat - indien de dienst het toelaat - het ziekenhuispersoneel vrijstelling krijgt om tussen negen uur 's morgens en twaalf uur 's middags deel te nemen aan de protestactie.

Vastgoedbedrijf Re/Max houdt maandag haar deuren gesloten, "omdat een groot deel van ons team" deel zal nemen aan de protestdemonstratie. Hetzelfde doet Maxim's Wholesale nadat "bijna al onze medewerkers" de wens hebben geuit te willen te participeren in de demonstratie. "Aangezien wij begrip hebben voor hun motieven zal Maxim's Wholesale op die dag gesloten zijn." Profession Electronics Security System kiest er voor om niet open te zijn tussen negen uur 's morgens en twaalf uur 's middags. Voor Hermelijn Autoparts geldt dat tussen acht en twaalf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina