Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zedenslachtoffers eisen smartengeld

Zedenslachtoffers eisen ruim SRD 400.000 smartengeld

14/02/2020 18:47 - Van onze redactie

Zedenslachtoffers eisen ruim SRD 400.000 smartengeld

 

PARAMARIBO - Op basis van het leed dat zedenverdachte Peter A. heeft toegebracht aan drie toen minderjarige slachtoffers, vindt raadsvrouw Georgette Leter het meer dan billijk dat zij hiervoor financieel worden gecompenseerd. Twee nichtjes en een zusje van Peter A. zijn tijdens het misbruik tussen 2001 en 2004 geïnfecteerd met hiv.

Leter stelde dat zij hierdoor geen normaal seksueel en economisch leven meer zullen hebben en voor de rest van hun leven opgezadeld zijn met het leed dat hen is aangedaan. Ze baseert haar eis voor immateriële schadevergoeding op regelingen in Nederland en andere landen.

De advocaat heeft het smartengeld berekend op SRD 153.620 per slachtoffer, dus in totaal SRD 460.860, inclusief gemaakte medische en gerechtelijke kosten. Ze benadrukte dat de immateriële schade die zij als gevolg van de ontuchtige handelingen hebben geleden met geen enkel bedrag afgekocht kan worden.

De slachtoffers eisen verder dat de verdachte zijn verontschuldigingen aanbiedt voor wat hij hen jarenlang heeft aangedaan. Peter A. houdt vast aan zijn onschuld. Hij vertelde op de vorige zittingen dat hij tussen 2000 en 2005 in Europa vastzat voor drugstransport en daardoor onmogelijk in Suriname kon zijn.

De rechter confronteerde hem met een uitdraai van instellingen in Nederland waar hij zijn straf heeft uitgezeten. Daaruit bleek dat hij niet onafgebroken heeft vastgezeten. Peter A. had ook verklaard dat hij pas tijdens zijn gevangenschap erachter was gekomen dat hij hiv-geïnfecteerd is. Op 26 maart komen de officier van justite en de advocaat aan het woord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina