Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouva noemt Pakittow-protest 'politiek scenario'

Bouva noemt Pakittow-protest 'politiek scenario'

15/02/2020 15:09 - Ivan Cairo

NDP-fractielid tevens ondervoorzitter van het parlement Melvin Bouva. Hij is boos dat leerkrachten worden opgeroepen voor deelname aan een 'politieke' protestdemonstratie tegen de regering.

NDP-fractielid tevens ondervoorzitter van het parlement Melvin Bouva. Hij is boos dat leerkrachten worden opgeroepen voor deelname aan een 'politieke' protestdemonstratie tegen de regering. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De protestdemonstratie die maandag op het Onafhankelijkheidsplein wordt gehouden is geen spontane volksdemonstratie maar een puur politieke manifestatie van tegenstanders van de regering. Het is daarom ongehoord en onaanvaardbaar dat onderwijsgevenden en mogelijk ook andere ambtenaren daar onder werktijd aan zullen deelnemen.

Zo reageert ondervoorzitter van het parlement Melvin Bouva op de oproep van onderwijsvakbonden om de betoging van activist tevens politicus Stephano 'Pakittow' Biervliet te ondersteunen. Volgens hem is het een "doorzichtige en onbehoorlijke manier van politiekvoering".

"Met de uitdrukkelijke ondersteuning van NPS, VHP en DA'91 is het politiek scenario duidelijk", voegt hij eraan toe. Bouva verwijst naar de formulering van Biervliets verzoek aan de autoriteiten om de manifestatie op het plein te houden. "Het onderwerp en benaming van de betoging zijn: WEG MET DE NDP", stelt Biervliet in zijn verzoek.

"Ik ben bezorgd en verontwaardigd over de oproep bij monde van de voorzitter van de BvL en ALS om de scholen te sluiten om actief mee te doen aan de politieke actie van meneer Biervliet, zoals verwoord in zijn brief aan het kabinet van de president", stelt Bouva.

"Het is voor het eerst in de historie dat onderwijsbonden zo ver gaan om politiek te bedrijven met de belangen van leerlingen en onderwijsgevenden, door de scholen te sluiten om mee te doen met een openlijk politieke actie", voegt hij eraan toe.

Hij is van oordeel dat indien BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre politieke acties wil voeren of politieke ambities tot uiting wil laten komen, zij dat via andere kanalen moet doen en niet over de ruggen van leerlingen en onderwijsgevenden. Het onderwijs is daar niet de plaats voor.

Hij zegt in het parlement te zullen pleiten voor regels opdat niet langer misbruik zal kunnen worden gemaakt van het stakingsrecht, vakbonden en het belang van onderwijs om politieke belangen te na te streven. Bouva roept op tot "gepaste maatregelen" tegen BvL en ALS.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina