Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Artsen gaan geen actie voeren

Artsen gaan geen actie voeren

16/02/2020 18:13 - Aidy Pinas-Agodeba

Artsen gaan geen actie voeren

Foto: Gva.be  

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) gaat geen actie voeren. Dit heeft de organisatie zaterdag tijdens een persconferentie meegedeeld. De medici hebben een model bedacht voor de aanpak van de huidige situatie.

Zij hebben al geruime tijd gevraagd om de vraagstukken aan te pakken waarmee ze te kampen hebben, maar er wordt geen gehoor gegeven. De vereniging is zich ervan bewust dat de gemeenschap de dupe zal worden indien de artsen het werk neerlegggen. Er is daarom besloten om het werk te continueren, maar dan 'aangepast'.

De verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) zullen op basis van hun dekking behandeld worden. Men krijgt niet meer en niet minder. Het SZF is de grootste zorgverzekeraar, maar komt gemaakte afspraken, waaronder financiële, niet na. Dit heeft negatieve gevolgen voor het zorgsysteem. Artsen krijgen niet of niet op tijd betaald voor verrichte diensten.

"Wij zullen een de calculatie maken voor het SZF. Iedereen wordt behandeld. Wegens budgettaire problemen zullen we genoodzaakt zijn om een selectie te maken hoe en op welke manier en wanneer vervolgbehandelingen zullen plaatsvinden. We willen de patiënten helpen", merkte VMS-voorzitter Pieter Voigt op.

De VMS laat weten dat de vraagstukken met de andere verzekeringsmaatschappijen niet zo groot en wel oplosbaar waren. De artsen hebben bijna geen problemen met de andere verzekeraars.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina