Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds klopt Yelyco

Yellow Birds klopt Yelyco

16/02/2020 01:19 - John Zaalman

Yelyco-aanvaller Marcel Krak (l) probeert het tweemansblok van Yellow Birds - Joshua Dwarkasing (16) en Xandro Rijkland - te passeren.

Yelyco-aanvaller Marcel Krak (l) probeert het tweemansblok van Yellow Birds - Joshua Dwarkasing (16) en Xandro Rijkland - te passeren. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft in navolging van Lyzecks ook kunnen winnen van Yelyco. De semikampioen van 2019 behaalde zaterdagavond in de Amos Sporthal een straight setwinst (25-21, 25-16, 25-22) op de titelverdediger. Lyzecks had op 8 februari in vier sets gewonnen.

Onder anderen Joshua Dwarkasing, Zefanio Breinburg, Xandro Rijkland en Roberto Joval hielpen de Gele Vogels zaterdag aan de triomf. Spelverdeler Leonel Mahabali zette de aanvallers goed aan het werk bij het net.

Keven Sporkslede, Volleyballer van het Jaar 2019, Marcel Krak en Clyde Fräser probeerden de negenvoudig kampioen in de wedstrijd te houden. Echter, Yellow Birds speelde goed in op de mindere verdediging van de opponent.

Michael Ong A Kwie was ingenomen met de winst. "Ik heb vele zaken van de trainingen teruggezien, maar ook dingen die minder goed gingen. Aan de andere kant speelde Yelyco ook niet op zijn hoogste niveau", meende de nieuwe Yellow Birds-coach.

Tegenhanger Verdy Getrouw hield het op "mijn spelers moeten hun ritme nog vinden. Het was qua spel beter dan de eerste wedstrijd. We hebben vaker verloren van Yellow Birds, maar in de play-off loopt het toch anders".

Lyzecks behaalde de tweede overwinning op rij door Bazooka met 25-11, 25-16, 25-18 te kloppen. In de vrouwenklasse was Yelyco 3 beter dan Yelyco 1 (25-16, 25-14) en Yellow Birds (25-11, 25-15). Gideon ging met 25-14, 25-15 langs SVV.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina