Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS omarmd tijdens vlaggencampagne

NPS ook in Pontbuiten omarmd tijdens vlaggencampagne

17/02/2020 15:42 - Jason Pinas

NPS ook in Pontbuiten omarmd tijdens vlaggencampagne

 

PARAMARIBO - De mobilisatie- en vlaggencampagne van de NPS in Pontbuiten is zaterdag naar tevredenheid van partijtoppers verlopen. De ontvangst en positieve reacties waren zelfs boven verwachting, zeggen Ivanildo Plein, voorzitter van de afdeling Paramaribo, en ressortcoördinator Gregory Rijssen.

"We maakten vroeger geen kans hier. Bijna iedereen was paars", schetst Rijssen de situatie van vijf jaar terug. Veel is nu veranderd want bij een groot deel van woningen die de NPS bezoekt, wordt toestemming gegeven om een vlag te plaatsen. Binnen relatief korte tijd is alle promotiemateriaal uitgedeeld.

Veel mensen met wie de krant een kort gesprek voert, zijn duidelijk niet blij over hun leefomstandigheden. "Deze mensen mogen rekenen op mijn stem omdat ze in het verleden een goede job hebben gedaan. Den man disi ben du furu bun sani, maar na wan mistake den ben meki", zegt Toni D. "Den sani san a regering fu now e du na soso rommel", vervolgt hij.

Jacintha F. heeft diezelfde mening. Opmerkelijk is dat bij haar inrit een grote NDP-vlag wappert. "Ik had geen keus. Ik had geen vlag, dus toen de mensen kwamen heb ik ze maar laten zetten maar mijn hart is bij de NPS", legt ze uit. Met name de hoge prijzen in de winkel en de steeds stijgende koers stuiten haar tegen de borst.

"Sortu NDP? Nowan NDP no mus kon dya. Jullie kunnen een vlag voor me zetten, ik ondersteun jullie", roept een jongeman in een rolstoel vanaf een balkon. "Wanneer jullie weer aan de macht komen, moeten jullie meer contact met het volk hebben. Dat is jullie nekslag geweest."

Wendel M. zegt veel medelijden te hebben met de jeugd omdat die het gelag zal moeten betalen van de vele fouten die de huidige regering maakt. "Mi wani mi owru susu baka. Nu is zelfs Guyana beter dan ons. Het geld is niets waard. Toch den sma e lon na baka Bouta."

Door alle positieve reacties is Ivanildo Plein ervan overtuigd dat zijn partij weer aan de macht komt. "We zien de handelingen van de mensen. Dagelijks komen mensen zich aansluiten bij ons."

Rijssen is iets voorzichtiger in zijn benadering. "Ik hoop alleen dat wanneer we de vlaggen hebben geplaatst, het daadwerkelijk een politiek statement is en niet alleen voor uiterlijk vertoon. Dat ze daadwerkelijk op ons stemmen omdat ze moe zijn van het huidige systeem."

Patricia Etnel die ook trekker is van Pontbuiten heeft vóór de campagne van zaterdag meerdere malen met de buurtbewoners gesproken. Volgens haar zijn er veel problemen die dringende aanpak verdienen, zoals werkloosheid, tienerzwangerschap, drugsgebruik en de slechte woonomstandigheden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina