Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • C-47 eist nog deze maand belastingverlaging

Ultimatum aan regering over belastingverlichting

18/02/2020 06:01 - Gilliamo Orban

Volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is  belastingverlichting nu gewenst.

Volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is belastingverlichting nu gewenst. Foto: dWT  

PARAMARIBO - C-47 zal deze week een voorstel over belastingverlagende maatregelen voor loontrekkers indienen bij de regering met de eis dat het nog deze maand wordt uitgevoerd. “We hebben brieven geschreven, maar krijgen geen reactie. De autoriteiten kunnen tenminste aangeven dat onze brieven zijn ontvangen en dat de zaak wordt bestudeerd en we de volgende week kunnen komen voor een gesprek.”

Dit zei Robby Berenstein, voorzitter van C-47, vrijdag op geïrriteerde toon tijdens de Assemblee van de Arbeid van zijn vakcentrale. Het is nog niet bekend welke stappen de vakcentrale zal zetten wanneer de regering het ultimatum negeert.

Volgens Berenstein vinden werknemers dat ze te veel betalen aan belasting en van een loonsverhoging houden ze daardoor niet veel over. Nu de prijzen van goederen stijgen als gevolg van de koersstijging van de US dollar en euro is een belastingverlichting op zijn plaats, vindt de vakbondsleider.

Berenstein zegt dat hij onlangs in een WhatsApp-bericht minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had gevraagd over de belastingkwestie. "Tot heden hebben we hierop geen antwoord gekregen. Wij zijn moe om te wachten."

Hoefdraad had volgens Berenstein kort daarvoor, tijdens dezelfde WhatsApp-correspondentie wel gereageerd op een vraag over de situatie rond de ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert Van Trikt. De minister heeft toen C-47 uitgenodigd voor een gesprek hiervoor .

Berenstein herinnert zich dat de regering in een eerder onderhoud voorstellen over belastingverlichting heeft gedaan. "Wij hebben daarop onder andere onze bezwaren geleverd en hebben de regering gevraagd om die mee te nemen om ons een uiteindelijk voorstel te doen. Maar geen beeld, geen geluid", zegt de voorzitter.

C-47 heeft thans met zijn belastingdeskundigen een voorstel opgesteld dat de vakcentrale spoedig zal indienen bij de regering. "Dit is het definitieve voorstel van de vakcentrale en dat dient uitgevoerd te worden", stelt Berenstein.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina