Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weg naar Alfonsdorp krijgt drempels na barricade

Weg naar Alfonsdorp krijgt drempels na barricade

18/02/2020 15:48 - Van onze redactie

De weg naar Alfonsdorp wordt voorzien van vier drempels.

De weg naar Alfonsdorp wordt voorzien van vier drempels. Foto: Anthony Janki  

MAROWIJNE - Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft dinsdag een aanvang gemaakt met het plaatsen van drempels over de weg dicht bij Alfonsdorp. Bewoners van het dorp hadden de weg zondag gebarricadeerd nadat hun 52-jarige dorpsgenoot Ludwig Karwofodi bij een aanrijding ter hoogte van Alfonsdorp het leven liet.

Kapitein Margriet Biswane zegt tegen de Ware Tijd dat ze heel blij is met de plaatsing van de vier drempels door OWT&C en het asfalteringsbedrijf. Ze geeft aan dat ze bij haar aantreden als kapitein schriftelijk daar om had gevraagd. Biswane vindt een vijfde drempel nodig, maar al nog daarover afstemmen met het ministerie.

De dorpelingen zijn niet te spreken over het rijgedrag van autobestuurders. De voertuigen razen over de weg en houden daarbij geen rekening met dorpsbewoners. Op 15 juni 2019 werd een 47-jarige dorpeling op de bromfiets aangereden door een dronken autobestuurder. Het slachtoffer overleed een dag daarna in het ziekenhuis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina