Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Canadese jazzfusionband in Het Bastion

Canadese jazzfusionband in Het Bastion

20/02/2020 02:33 - Steven Seedo

Canadese jazzfusion band in het Bastion

Foto: Shuffledemons.com  

PARAMARIBO - De Canadese jazzfusionband The Shuffle Demons komt voor een eenmalig optreden naar Suriname. De vijfkoppige band staat zaterdag in Het Bastion Event Centre in Commewijne. "Net iets voor de mensen die van funk en jazz houden”, zegt Bastion-woordvoerder Ronnie de Klein tegen dWT.

The Shuffle Demons bestaat uit drie saxofonisten, een drummer en een bassist. De band brak in 1984 door in Canada met een opwindende muzikale fusie die voortkwam uit de muziek van Sun Ra, Charles Mingus, hiphop-raptrio Run DMC en de hiphopgroep Beastie Boys.

The Shuffle Demons hadden met hun opzwepende muziek, theatrale straatoptredens in Gimi-kleding (genoemd naar hun Parijse/Gambiaanse kleermaker) een eigen beweging van Streetniks. Ze scoren hun eerste hit met "Spadina Bus" in 1986.

The Shuffle Demons heeft op veel internationale festivals gestaan en presenteert op 27 februari zijn negende album 'Crazy Time'. De Klein: "Het voorprogramma wordt opgeluisterd met een speciaal funkoptreden van Su Collective onder leiding van Ernesto van Dal. Al met al een event dat je gewoon niet mag missen."

Het concert in Het Bastion Event Centre is mogelijk gemaakt door Canada Council for arts, Naniki Barbados Music festival, Climax en Royal Club, aldus De Klein. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina