Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil leidt SFA Lumberjacks naar winst

Gavin Kensmil leidt SFA Lumberjacks naar winst

20/02/2020 21:21 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil leidt SFA Lumberjacks naar winst

Gavin Kensmil (14) leidde The 'Jacks met veertien punten in de winst op University of Central Arkansas. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Gavin Kensmil heeft een glansrol vervuld in de 23ste seizoenzege van de Stephen F. Austin State University in de Amerikaanse Division I-basketbalcompetitie. De Surinamer had team-highs veertien punten, zes rebounds en drie assists in de 83-68 winst op University of Central Arkansas.

Kensmil stond woensdagavond 22 minuten op het veld bij The Lumberjacks. Hij scoorde vier van de acht veldbaskets en benutte zes van de zeven vrije worpen. De Surinamer had verder één steal en één block. Ook maakte hij vier turnovers en drie persoonlijke fouten.

Voor 2.780 toeschouwers in het eigen William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas had SFA al bij de rust een ruime voorsprong: 42-22. In de tweede helft kwam het voordeel nauwelijks in gevaar, hoewel de bezoekers na de rust vijf punten meer (46 om 41) maakten dan de thuisclub.

De wedstrijd was een totaal verschil met 15 januari toen The 'Jacks in Farris Center in Arkansas moeizaam won: 77-76. Kensmil had die dag statistisch bekeken één van zijn slechtste wedstrijden met drie punten, zes rebounds en één steal. Hij miste vijf van de zes vrije worpen, had vijf turnovers en vier fouten in twintig minuten.

Sinds 7 februari 2007 hebben The 'Jacks' en The Bears elkaar 23 keer bekampt op het basketbalveld. SFA kwam in 21 partijen als winnaar uit de bus. Alleen op 24 januari 2018 (100-92) en 27 februari 2019 (92-74) wist University of Central Arkansas aan het langste eind te trekken.

SFA heeft nu een 23-3 winst-/verliesstaat, inclusief 14-1 in de Southland Conference. De ploeg gaat zaterdag in San Antonio op bezoek bij University of the Incarnate Word. Op 18 januari was een ruime 80-56 winst behaald op de tegenstander. Kensmil droeg elf punten, game-highs negen rebounds en vijf steals en vier assists bij.

Ook Kensmil's jongere zus Cyarah zag haar school de 23ste winst van het seizoen behalen maar dan in de Division I van de juniorcollegebasketbalcompetitie. Seward County Community College (23-5, inclusief 18-2 in de Kansas Jayhawk Community College Conference) won woensdagavond op bezoek bij Northwest Kansas Technical College in Max Jones Fieldhouse met 69-44.

Kensmil speelde 2:32 in de eerste quarter en had daarbij twee defensive rebounds, forceerde een turnover bij de tegenstander en maakte een persoonlijke fout. Met 5:13 in de laatste periode kwam ze weer het veld op. Ze benutte toen twee van de vier vrije worpen en had verder twee offensive en één defensive rebound. The Lady Saints spelen zaterdag tegen Hutchinson Community College om de eerste plaats van het reguliere seizoen.

Lee College ging met 72-78 ten onder tegen Angelina County Junior College. Yamill Wip begon in de basis. Hij miste al zijn drie veldbaskets, inclusief één three-pointer en miste zijn drie vrije worpen. Wip had twee defensive rebounds. Zaterdag tegen Victoria College (100-79) had hij een veel betere game: negen punten, zes rebounds, één steal en één block.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina