Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Charlon Kloof neemt Nederland bij de hand

Charlon Kloof neemt Nederland bij de hand

21/02/2020 17:03 - Terence Oosterwolde

Charlon Kloof neemt Nederland bij de hand

Charlon Kloof was niet te stoppen in de cruciale zege van Nederland. Foto: Fiba  

PARAMARIBO - Met een 'stat line' van 27 punten, zes rebounds, drie assists, twee steals en slechts twee turnovers heeft Charlon Kloof Nederland vrijdag gedirigeerd naar een 72-65 overwinning op Turkije. De twee landen troffen elkaar in groep D van de Fiba EuroBasket 2021 Qualifiers.

In Ankara bevond Kloof zich op bekend terrein. Immers, de oud-basketballer van Yellow Birds en CLD verdient zijn brood in Turkije als profspeler van OGM Ormanspor. Tegen het gastland liet hij zich in de Ankara Arena direct gelden en werd door Fiba aangemerkt als 'Game Hero'.

"De 29-jarige deinsde niet terug voor de atmosfeer in Ankara, waarschijnlijk omdat hij clubbasketbal speelt in de Turkse hoofdstad. Vijf three-pointers waren de highlights van zijn 27 punten samen met zes rebounds, drie assists en twee steals in een belangrijke overwinning voor zijn ploeg", schreef de Fiba.

Een ander hoogtepunt van 'top-performer' Kloof kwam bij een 69-64 en nog 1:14 te spelen. Turkije ging voor een three-pointer, maar miste. Kloof pakte de rebound, ging coast-to-coast en na vijf dribbels en achternagezeten door vijf Turken, zette hij met een dunk het duel op slot.

In een team-high 32 minuten en vijftien seconden scoorde Kloof vijf van de negen three-pointers, drie van de zeven veldbaskets en benutte hij al zijn zes vrije worpen. Worthy de Jong, zoon van de Surinamer Lesley Hoepel, eindigde met twaalf punten, inclusief twee three-pointers.

Nederland behaalde de eerste zege op Turkije sinds 1986. Voor het laatst werd acht jaar daarvoor in Turkije gewonnen. Oranje speelt maandag in het Topsportcentrum Almere tegen Kroatië. De Oost-Europeanen zegevierden vrijdag in het Drazen Petrovic Basketball Center in de Kroatische hoofdstad Zagreb met 72-56 over Zweden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina