Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • HVB dringt aan op herstel vertrouwen in politiek

HVB dringt aan op herstel vertrouwen in de politiek

21/02/2020 05:39 - Amanda Palis

Vooraanstaande leden van de Hervormings-en Vernieuwingsbeweging (HVB) bij de lancering van de verkiezingscampagne.

Vooraanstaande leden van de Hervormings-en Vernieuwingsbeweging (HVB) bij de lancering van de verkiezingscampagne. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Er zijn wat formele zaken die in acht moeten worden genomen, maar we zijn ready”, zegt politiek leider Raymond Sapoen van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) in verband met de verkiezing. De partij heeft nog geen officieel partijprogramma, maar er zijn wel speerpunten, zoals vernieuwing en verjonging van beleidsmakers. Dat probeert de partij uit te stralen met de bemensing van haar structuren. “In algemene politieke zin speelt jong, maar vooral integer leiderschap een belangrijke rol", zegt Sapoen tegen de Ware Tijd.

Gedreven door de huidige crisis organiseert de partij, die nu deel uitmaakt van de regering, hervormingsactiviteiten. Daarbij wordt ook het geestelijke meegenomen. "Dit betekent dat we moeten beseffen dat veel dingen anders moeten. Dat we als klein land met twintig tot dertig partijen moeten werken aan een langetermijnvisie waarbij we over fundamentele zaken consensus moeten hebben", zegt Sapoen. Het moet daarbij niet uitmaken welke regering of president aan de macht komt. "Er zou eenduidigheid en begrip moeten zijn in het uitvoeren van zo een langetermijnvisie."

Andere speerpunten of ook wel hervormingen waarop de HVB de nadruk legt zijn onderwijs, gezondheidszorg en het stimuleren van ondernemerschap. Met het laatste is de partij lang vóór de verkiezing bezig geweest in de vorm van educatieve trainingen. "Er zijn de afgelopen twee tot drie jaar kosteloos trainingen gegeven in agrarische productie en op technisch en ICT-gebied met de bedoeling vooral ondernemerschap aan te wakkeren bij jongeren."

HVB zal in de campagne ook praten over de vele schandalen die ervoor hebben gezorgd dat het vertrouwen van de samenleving in de politiek is geschaad. "Het vertrouwen terugwinnen zal niet makkelijk gaan. Immers, als het vertrouwen wegvalt, knaag je aan de legitimiteit van het systeem. Je wilt juist niet dat mensen de politiek de rug toe keren en niet gaan stemmen. We willen vooral jongeren stimuleren te beseffen dat de situatie die door de politiek is veroorzaakt door de politiek zelf moet worden opgelost en dat dat alleen kan als men gaat stemmen."

In maart presenteert de HVB zijn kandidaten en partijprogramma.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina