Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM houdt reconstructie in moordzaak Zwampweg

OM houdt reconstructie in moordzaak Zwampweg

22/02/2020 21:18 - Ivan Cairo

Het ontzielde lichaam van Dion Beeldstroo dat in een goot werd gedumpt en al in staat van ontbinding verkeerde wordt afgevoerd.

Het ontzielde lichaam van Dion Beeldstroo dat in een goot werd gedumpt en al in staat van ontbinding verkeerde wordt afgevoerd.  

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag onder leiding van officier van justitie Shanta Mahadew een reconstructie gehouden op de plaats delict aan de Zwampweg waar de zestienjarige Dion Beeldstroo vorige maand is doodgeschoten. Advocaat Maureen Nibte geeft aan dat haar cliënt, de kroongetuige Tyris P. (16), uitgebreid en gedetailleerd heeft verklaard hoe het misdrijf heeft plaatsgehad.

De verdachte Vidjai 'Amar' J. (18) was aanwezig tijdens de reconstructie. Er is ook onderzoek gedaan in de woning van de verdachte. De kroongetuige is vooralsnog niet als verdachte aangemerkt. Hij heeft vanaf het begin zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek. Volgens Nibte heeft het OM kennelijk nog geen reden gezien om haar cliënt als verdachte aan te merken. Tyris P. blijft wel ter beschikking van de politie.

Uit het voorlopige onderzoek was naar voren gekomen dat Vidjai J. op 26 januari Beeldstroo aan de Zwampweg doodschoot en het ontzielde lichaam in de goot dumpte. Dat zou J. hebben gedaan het slachtoffer hem wilde afpersen. Het misdrijf werd gepleegd in bijzijn van Tyris P. Twee dagen later werd het lijk van Beeldstroo bij toeval ontdekt door arbeiders die de trens langs de Zwampweg opschoonden.

Tyris P. vertelde toen aan zijn ouders dat hij erbij was toen Beeldstroo werd doodgeschoten. Zij namen advocaat Nibte in de arm, die hem vervolgens naar de politie bracht om zich aan te melden. Zo kwamen rechercheurs op het spoor van de verdachte. Vidjai J. legde na zijn aanhouding een volmondige bekentenis af. Intussen werd ook een onderzoek ingesteld naar de plotselinge dood van zijn moeder december vorig jaar.

Toen Vidjai J. tijdens zijn verhoor door de politie werd geconfronteerd met de verdachte omstandigheden waaronder de vrouw is overleden, bekende hij haar te hebben vergiftigd. De verdachte verklaarde vloeibaar rattengif te hebben gemengd met het drankje Desperados. Hij verklaart dit misdrijf te hebben gepleegd, omdat zijn moeder niet van hem hield en hem onheus behandelde.

De moord op Beeldstroo is het sluitstuk van een mislukte roofoverval bij de ouderlijke woning van de verdachte. Vidjai J. had Beeldstroo en een nog voortvluchtige man ingehuurd om de beroving te plegen en zijn ouders dood te schieten. De aanslag op 24 december vorig jaar mislukte echter, omdat de rovers vroegtijdig werden opgemerkt door de moeder en een zus van de verdachte waardoor zij alarm sloegen en konden wegvluchten. De rovers kozen toen het hazenpad.

Enkele dagen na dit voorval overleed de moeder in het ziekenhuis nadat zij plotseling ziek was geworden. Hoewel de beroving was mislukt, eiste Beeldstroo betaling. Hij dreigde naar de politie te gaan om uit de school te klappen. Vidjai J. lokte Beeldstroo onder valse voorwendselen op 26 januari naar de Zwampweg nabij Lelydorp, waar hij hem met een jachtgeweer doodschoot.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina