Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Anthony Nesty behaalt SEC-zwemtitel met Gators

Anthony Nesty trots op Gators na behalen SEC-zwemtitel

23/02/2020 16:35 - Terence Oosterwolde

Anthony Nesty trots op Gators na behalen SEC-zwemtitel

Anthony Nesty (m) op het erepodium met zijn Gators na de prijsuitreiking. Foto: Twitter  

PARAMARIBO - "Ik ben enorm trots op deze kerels. Wat ze deze week hebben gepresteerd is voorbeeldig." Dat zegt Anthony Nesty tegen de Ware Tijd nadat hij zaterdag met de University of Florida (UF) het Southeastern Conference-kampioenschap behaalde.

Nesty, Surinames Golden Boy, is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van UF. In het James E. Martin Aquatics Center in Auburn, Alabama zag hij zijn team na vijf dagen van wedstrijden gekroond worden tot kampioen van 2020. De titel is de 41ste overall en achtste op rij. Het team van Nesty veroverde vijftien medailles: vijf goud, vier zilver en zes brons.

Hij zegt dat hij een "hechte eenheid" onder zijn hoede had. "Elk van hen heeft met volle overgave en vastberadenheid meegedaan. Ik vind het een eer om deze jongemannen te coachen." Nesty noemt de SEC-kampioenschappen "enorm uitdagend", vooral fysiek, vanwege de duur - vijf dagen - van het toernooi en de competition. "Elk team wil kampioen worden en is hongerig."

UF eindigde met 1.194 punten ruim voor Texas Agricultural & Mechanical University (975,5 punten) en University of Georgia (953,5). Dat The Gators het kampioenschap met overmacht binnenhaalde, stemt de Surinaamse Olympisch kampioen goed. "Hun prestatie toont weer eens dat hard werken loont."

Het zwemteam van UF heeft nu een maand om zich voor te bereiden op de NCAA Division I Championships. "We hebben dus nog werk te doen. Ons seizoen is nog lang niet voorbij", aldus Nesty. De nationale Amerikaanse universiteitskampioenschappen zijn van 25 tot en met 28 maart in Indiana University Natatorium in Indianapolis, Indiana.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen