Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Goud voor N'ketia Seedo

Goud voor N'ketia Seedo op NK indooratletiek

23/02/2020 09:25

N'Ketia Seedo sprintte naar het goud op de 60 meter.

N'Ketia Seedo sprintte naar het goud op de 60 meter. Foto: FB Atletiekunie  

APELDOORN - N'ketia Seedo (16) heeft zaterdag bij de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek de snelste tijd neergezet op de 60 meter. Ze is de jongste Nederlandse kampioene ooit op dit onderdeel.

Haar zege komt niet als een verrassing. Seedo onderscheidde zich in aanloop naar het NK dat in Apeldoorn plaatsvond al met rappe tijden en werd dus gezien als de favoriete. Met een persoonlijk record van 7,24 seconde troefde ze onder meer Naomi Sedney (zilver) en Nadine Visser (brons) af.

"Het was wel een beetje raar dat ik de favoriet was", zei Seedo na afloop. "Maar het motiveerde me wel. Ik was voor de finale nerveus, maar dat heb ik nodig, anders wordt het niks."

Afgelopen zomer boekte Seedo al haar eerste internationale succes met de zilveren medaille bij de EK voor junioren. Ze gaat proberen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, die in juli beginnen. Rtvutrecht.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina