Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guno Burleson wint weer in damfinale 2020

Guno Burleson wint weer in damfinale 2020

23/02/2020 19:52 - Terence Oosterwolde

Guno Burleson wint weer in damfinale 2020

Niaaz Salarbaks heeft zich opgewerkt tot de tweede plek in de nationale damstrijd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Na twee opeenvolgende remises heeft Guno Burleson zondag Rodney Lion verslagen. De Internationaal Grootmeester gaat daardoor met tien punten uit zes partijen nog steeds ongeslagen aan kop in het Surinaams kampioenschap dammen 2020.

Niaaz Salarbaks heeft de tweede plek alleen voor zichzelf opgeëist met acht punten. De ongeslagen winnaar van de voorronde won in de zesde ronde van Dheeradjdutt Somai. Zijn tegenstander was vrijdag nog gestegen naar de tweede positie, maar staat nu derde met zeven punten, evenveel als titelverdediger Johannes Alfaisi en Darryl Bohr.

Gerson Bendt, die vrijdag nog verrassend verloor van Jerry Sadiek, herstelde zich enigszins door remise te spelen tegen Bohr. Bendt heeft zes punten en deelt de zesde positie met Arief Salarbaks en Lion. De zevende ronde wordt - na drie rustdagen - pas op 27 februari afgewerkt.

Uitslagen: Marcel Oostburg (Dragon) - Jerry Sadiek (Combinatie '80) 1-1; Gerson Bendt (De Straal) - Darryl Bohr (Dragon) 1-1; Arief Salarbaks (Randjiet Boys) - Waldi Anches (Randjiet Boys) 2-0; Johannes Alfaisi (Perkash) - Glen Dumfries (Randjiet Boys) 2-0; Guno Burleson (Suriname Tulip) - Rodney Lion (Dragon) 2-0; Niaaz Salarbaks (Randjiet Boys) - Dheeradjdutt Somai (Combinatie '80) 2-0.

Stand na zesde ronde: 1. Burleson 10 punten; 2. Niaaz Salarbaks 8; 3. Somai, Alfaisi en Bohr elk 7; 6. Bendt, Arief Salarbaks en Lion elk 6; 9. Sadiek 5; 10. Anches 4; 11. Dumfries en Oostburg elk 3 punten.

Schema zevende ronde: Somai - Bohr; Sadiek - Anches; Lion - Arief Salarbaks; Dumfries - Bendt; Niaaz Salarbaks - Oostburg; Alfaisi - Burleson.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina