Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw succes voor Kensmil en SFA

Opnieuw succes voor Kensmil en SFA

23/02/2020 01:28 - Terence Oosterwolde

Opnieuw succes voor Kensmil en SFA

Gavin Kensmil had een wezenlijke bijdrage in de ruime zege van SFA. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Met vijftien punten, zes rebounds, één steal en één block heeft Gavin Kensmil opnieuw een dikke vinger in de pap gehad in het succes van de Stephen F. Austin State University. The Lumberjacks versloegen University of the Incarnate Word zaterdag met 80-56 in de Amerikaanse Division I-basketbalcompetitie.

Kensmil kwam als basisspeler tot 25 minuten waarin hij zes van zijn tien veldbaskets maakte. Hij miste wel zijn eerste three-pointer van het seizoen, maar benutte drie van de vier vrije worpen. De Surinamer had verder één persoonlijke fout en één turnover. Van de basisspelers scoorde hij het meest. Cameron Johnson werd topscorer met zestien punten.

Voor SFA was het de elfde zege op rij. Voor het seizoen staan de 'Jacks' op een winst-/verliesstaat van 24-3, inclusief 15-1 in de Southland Conference. De winst was de tweede op rij op Incarnate Word. Ook op 18 januari was met 80-56 gewonnen. Kensmil kwam toen voor eigen publiek tot elf punten, negen rebounds, vier assists, vijf steals en zes turnovers.

SFA staat woensdag weer op het veld. In het eigen William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas is Northwestern State University de tegenstander. Op 22 januari wonnen The Lumberjacks op bezoek bij The Demons met 69-62. Kensmil kwam toen tot zes punten, acht rebounds, twee assists, twee steals en één block.

In de Division I van de juniorcollegecompetitie gingen Yamill Wip en Lee College (16-13/7-11) met 72-91 ten onder tegen Lamar State College - Port Arthur. Wip stond in de basis, speelde dertig minuten en kwam tot twaalf punten, twee rebounds en één assist. Hij benutte al zijn vier vrije worpen, scoorde twee van de zeven three-pointers en één van de drie veldbaskets.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina