Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Phagwa en Divali 'Echt Rotterdams Erfgoed'

Phagwa en Divali 'Echt Rotterdams Erfgoed'

25/02/2020 02:13 - Van onze redactie

Het bestuur van stichting APNA  (van links naar rechts): Suraj Ramdin, Sunita Kalika, Shalini Balgobind, Viraj Balgobind, Vijay Gangadin, Mila Bhageloe, Ronald Kowlesar en Shaiesta Gangadin.

Het bestuur van stichting APNA (van links naar rechts): Suraj Ramdin, Sunita Kalika, Shalini Balgobind, Viraj Balgobind, Vijay Gangadin, Mila Bhageloe, Ronald Kowlesar en Shaiesta Gangadin. Foto: FB APNA  

PARAMARIBO - Phagwa en Divali zijn opgenomen in de collectie van Echt Rotterdams Erfgoed. De collectie is onderdeel van het Museum Rotterdam, die het belangrijk vindt om objecten, personen en ontwikkelingen die een rol spelen in de Rotterdamse samenleving te eren. Dit meldt stichting APNA in een persbericht.

Het bestuur van de stichting is vereerd met de erkenning. "Wij zijn bijzonder trots en vooral vereerd dat onze twee hoogtijdagen nu écht Rotterdams Erfgoed zijn! Hiernaast kunnen wij melden dat Holi en Divali óók zijn opgenomen in het Landelijke Netwerk van Immaterieel Erfgoed Nederland. Dit alles met dank aan alle leden van het bestuur, vrijwilligers en steunpilaren van de stichting", aldus de voorzitter Vijay Gangadin.

Stichting APNA organiseert al ruim 20 jaar de hindoefeesten Phagwa (poederfeest) en Divali (lichtjesfeest) in Rotterdam, Nederland. Holi en Divali brengen alle ruim 170 nationaliteiten van Rotterdam samen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina