Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moody's B2-rating voor Suriname ongewijzigd

Moody's B2-rating voor Suriname ongewijzigd

25/02/2020 13:58 - Van onze redactie

Hoewel de B2-rating van Suriname door Moody's is gehandhaafd, stelt het ministerie van Financiën dat het ratingbureau de economische groei van het land erkent en stabiele verwachtingen koestert.

Hoewel de B2-rating van Suriname door Moody's is gehandhaafd, stelt het ministerie van Financiën dat het ratingbureau de economische groei van het land erkent en stabiele verwachtingen koestert. Foto: balkaneu.com  

PARAMARIBO - De rating van Suriname door Moody's Investors Service is ongewijzigd. Dat heeft het ministerie van Financiën dinsdag via NII bekendgemaakt. "Het B2-kredietprofiel met stabiele outlook wordt nog steeds ondersteund door de huidige economische kracht van het land."

De rating-evaluatie voor Suriname werd eind januari afgerond. Hoewel het kredietprofiel wordt ondersteund, wijst Moody's er volgens Financiën op dat er sprake is van een "relatief kleine omvang" van Surinames markt en van "beperkte productie-diversificatie". Het ratingbureau stelt verder dat het land nog steeds gevoelig is voor externe schokken en risico's als gevolg van de liquiditeitsbehoefte van de overheid", aldus Financiën.

Moody's geeft verder aan dat Surinames bestuurskracht (governance), als gevolg van institutionele beperkingen qua beleidseffectiviteit en uitvoering, tot B3 wordt gerekend, "terwijl de hoge schuldenlast van de overheid een 'CAA 2'-fiscale krachtmeting oplevert". Financiën: "Al met al geeft de analyse dus aan dat Moody's de economische groei erkent en vooralsnog stabiele verwachtingen koestert."

Moody's volgende bezoek aan Suriname staat gepland voor augustus. In het persbericht wordt aangedikt dat de regering samenwerkt met Moody's en Standard & Poor's. "De autoriteiten staan voortdurend in contact met deze twee agentschappen om ze van de vereiste, meest recente informatie te voorzien. Het in stand houden van de rating wordt door de Surinaamse autoriteiten als positief ervaren en ze zetten het pad van economische en sociale hervormingen onverstoorbaar voort", aldus het persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina