Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Felle kritiek op Bouterse bij PL-massameeting

Sprekers op PL-massameeting leveren zware kritiek op Bouterse

25/02/2020 08:11 - Jason Pinas

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zal nooit meer samenwerken met de NDP onder leiding van Bouterse.

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zal nooit meer samenwerken met de NDP onder leiding van Bouterse. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur en andere toppers van de Eenheidsbeweging hebben tijdens de massameeting van maandagavond flink uitgehaald naar de huidige regering. De boodschap aan het redelijk goed opgekomen publiek op het marktterrein van Leiding 11A was, om op 25 mei af te rekenen met president Desi Bouterse en de NDP.

Net als Somohardjo stelden de andere sprekers, onder wie partijgenoot Ingrid Karta-Bink, Waldi Nain van de PDO, en John Nasibdar van Nieuw Suriname dat Bouterse vanaf 1980 steeds voor ellende heeft gezorgd in het land. Hij moet daarom uit het machtscentrum gehouden worden.

"U moet stemmen op leiders die niet van geld houden maar van het volk. Deze leiders zijn in de eenheidsbeweging te vinden", verzekerde Nasibdar. "Den rovers mus gwe now", zei hij over de huidige beleidsmakers. Somohardjo deelt die mening en riep aanwezigen daarom op bewust te stemmen en zich niet te laten afleiden door geld en andere beloftes van de paarse partij.

De politicus beloofde daarbij ook dat hij nooit meer zal samenwerken met de NDP onder leiding van Bouterse. Dat de bijeenkomst van de NDP een veel grotere massa op de been heeft gebracht, maakte op de sprekers geen indruk want, "zij krijgen geld en pakketten. U bent hier uit liefde voor dit land en voor de partij. Niemand heeft u onder druk gezet."

Het publiek was wel te spreken over de boodschap van de avond, bleek uit het gejuich tijdens de toespraken en de reacties tegenover de krant. "NDP na soso lasi ten", zegt Herman P. Dat is de reden waarom hij liever de Eenheidsbeweging van Somohardjo ondersteunt. "Bouterse houdt niet van ons. Hij maakt grappen over serieuze zaken", ergert Lorette M. zich. Net als andere aanwezigen ziet ze de huidige regering liever vandaag dan morgen plaatsmaken.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina