Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Nieuw protest

COMMENTAAR: Nieuw protest

28/02/2020 12:00

COMMENTAAR: Nieuw protest

 

WE ZIJN NAUWELIJKS bekomen van de protestmanifestatie tegen het regeerbeleid van 17 februari en de massabijeenkomst op 24 februari, of er is alweer een nieuwe actie aangekondigd die ook weer een grote menigte op de been moet brengen. Op 6 maart hoopt activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, de initiatiefnemer van het protest van 17 februari, opnieuw veel mensen op straat te krijgen.

Enerzijds kan men zich afvragen of het wel zin heeft om zo snel al weer te gaan demonstreren tegen het regeringsbeleid. Maar aan de andere kant is het op dit moment het enige middel om de regering te wijzen op het desastreuze beleid dat ze in de afgelopen jaren heeft gevoerd waardoor we nu met de financiële brokken zitten. Niet dat ze zich iets van de protesten aantrekt, laat staan er iets aan doet om het tij te keren, maar burgers kunnen middels protest hun frustraties uiten.

Het is in ieder geval verstandig van Biervliet dat het protest van 6 maart een gerichter karakter zal hebben en dat gefocust zal worden op de problemen waarmee delen van de bevolking dagelijks worden geconfronteerd. Op 17 februari was het redelijk verwarrend, met vooral oppositiepartijen die zich op het laatste moment aansloten en de eer probeerden op te eisen met weinigzeggende toespraken.

Iedereen wilde de regering naar huis, maar er werden weinig oplossingen aangedragen hoe we uit de huidige benarde situatie moeten komen. En achteraf gingen de NDP en de oppositie vooral bekvechten over het antwoord op de vraag wie meer mensen op de been had gekregen (en met bussen had aangevoerd): de NDP tijdens de bijeenkomst op 24 februari op het Revoplein of de oppositie op 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein.

Het is een nietszeggende discussie. Welbeschouwd waren er bij beide bijeenkomsten onvoldoende mensen om, als ze allemaal al zouden stemmen, voor een zetel te zorgen in Groot-Paramaribo. Daar zijn heel wat meer kiezers voor nodig. En dat de massa bij de NDP-bijeenkomst zich laat leiden door de halve leugens die vanaf het podium werden geroepen, is het bewijs dat het volk er kennelijk nog niet van doordrongen is hoe slecht het met en in het land gaat.

Dus wat dat betreft heeft Biervliet gelijk als hij zegt dat de demonstraties ook bedoeld zijn om het volk "dat snel vergeet" steeds eraan te herinneren dat er slecht beleid wordt gevoerd. De kans is klein dat de burgers het oppikken. Maar blijven stilzitten en ons als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden, is ook geen optie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina