Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Vijf Covid-19-gevallen in St. Laurent

BREAKING: Vijf Covid-19-gevallen in St. Laurent

04/03/2020 18:25 - Ivan Cairo

BREAKING: Vijf Covid-19-gevallen in St. Laurent

 

PARAMARIBO - In buurland Frans-Guyana zijn de eerste gevallen van het nieuwe coronavirus, Covid-19, vastgesteld. Zo meldt de prefect van Frans-Guyana in een persbericht. Het virus is gevonden bij vijf personen in het grensplaatsje Saint Laurent du Maroni, tegenover Albina. Het nieuwe virus dat momenteel wereldwijd om zich heen grijpt is nog niet zo dicht bij Suriname geweest. De Franse ambassade heeft de Surinaamse regering intussen op de hoogte gesteld.

Volgens de Franse autoriteiten gaat het om vijf personen die van 17 tot en met 24 februari een religieuze bijeenkomst in het stadje Mulhouse in Frankrijk hadden bijgewoond. Hun ziektebeeld is vooralsnog niet alarmerend. Deze vijf patiënten worden behandeld door het medisch team van Le  Centre Hospitalier de l'Ouest Guyanais", aldus de autoriteiten. Het vijftal is in quarantaine gesteld.

In een eerste reactie tegenover de Ware Tijd stelt minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, dat de officiële grens bij Albina niet dichtgaat. Wel wordt de controle op binnenkomende personen verscherpt, "zeer verscherpt". De bewindsman legt uit dat het onbegonnen werk is om de grens te sluiten vanwege de intensieve familiecontacten in het grensgebied.

"Als we de grens sluiten, gaan we juist de controle verliezen omdat de mensen overal illegaal zullen oversteken", zegt hij. Intussen is in Frans-Guyana een crisis-unit ingesteld. De prefect en de directeur-generaal van de Franse Regionale Gezondheidsdienst zijn afgereisd naar Saint Laurent du Maroni. Zij zullen ter plekke een persconferentie houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina