Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SFA-trein dendert voort

SFA-trein dendert voort

04/03/2020 06:06 - Terence Oosterwolde

SFA-trein dendert voort

Gavin Kensmil (l) moedigt zijn teamgenoten aan vanaf de bank. Naast hem freshman Calvin Solomon. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Door Abilene Christian University dinsdagavond in Moody Coliseum in Abilene, Texas met 77-72 te verslaan, heeft de Stephen F. Austin State University alle tien uitwedstrijden in de Southland Conference gewonnen. De Surinamer Gavin Kensmil droeg dertien punten en vijf rebounds bij.

De forward kwam in 29 minuten verder tot een game-high vier steals, één assist en één block. Hij scoorde vier van zijn acht veldbaskets en benutte vijf van de acht vrije worpen. In zowel de eerste als tweede helft maakte Kensmil de openingsbasket uit lay-ups: veertig seconden na de start (2-2) en vijftien seconden na de rust (37-39).

Dinsdagavond werd Abilene Christian University voor de tweede keer dit seizoen verslagen. Op 29 januari was de eindstand in Nacogdoches 71-61. Kensmil had toen vijf punten, vier rebounds, twee assists en twee steals in twintig minuten. Voor eigen publiek probeerden The Wildcats een veertiende overwinning op rij van SFA te voorkomen.

Echter, na een 35-39 achterstand bij de rust, veerden The 'Jacks terug in de tweede helft. Door een 6-2 run werd het met 18:44 op de klok al snel 41-41. Met nog tien minuten te gaan koesterde SFA zelfs de grootste voorsprong (65-50). De score was 73-63 met 4:30 op de klok toen Abilene op een furieuze rally ging en met twintig seconden nog te spelen inliep tot 72-74. John Comeaux stelde de zege veilig voor The 'Jacks met drie vrije worpen.

SFA (27-3 winst-/verliesstaat, inclusief 18-1 in de Southland Conference) sluit zaterdag voor eigen publiek in het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches het reguliere seizoen af met de thuispartij tegen Sam Houston State University. Daarna richt het team zich op het Southland Conference Tournament (13-15 maart), waarbij de focus is een plek te bemachtigen in het prestigieuze NCAA Tournament.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina