Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grens met Frans-Guyana gesloten

Grens met Frans-Guyana gesloten

05/03/2020 12:53 - Gilliamo Orban

Grens met Frans-Guyana gesloten

 

PARAMARIBO - De grens met buurland Frans-Guyana is per heden gesloten als gevolg van de vijf geconstateerde gevallen van het coronavirus in de grensstad Saint Laurent Du Maroni. Dat deelt districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noord-Oost de Ware Tijd mee.

"Niemand mag de oversteek doen naar de Franse kant en omgekeerd mag dat ook niet", aldus Daniel. De burgervader zal donderdag nog met de politie, douane en het leger nagaan hoe de controle op de Marowijnerivier zal geschieden.

Een dag eerder had minister Antoine Elias van Volksgezondheid nog tegen de Ware Tijd gezegd dat het "onbegonnen werk" zou zijn om de grens te sluiten vanwege de intensieve familiecontacten in het grensgebied. "Als we de grens sluiten, gaan we juist de controle verliezen omdat de mensen overal illegaal zullen oversteken", zei hij.

Donderdag gaf Daniel mee dat er een 24-uurs wegcontrole op de Oost-Westverbinding komt bij het Marowijne Ziekenhuis. Daar zullen onder anderen health officers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) worden gestationeerd.

Veel winkels in Albina hebben dondermorgen volgens de dc op eigen initiatief hun deuren gesloten. Dat voorstel hadden ze hem woensdag gedaan en Daniel kan zich daarin terugvinden. "We verhogen hierdoor de preventie om het virus hier op te lopen", zegt Daniel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina