Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote opkomst verwacht bij protestdemonstratie

Grote opkomst verwacht bij protestdemonstratie

05/03/2020 08:17 - Merredith Bruce

Na de grote opkomst op 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein verwacht activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet vrijdag opnieuw veel mensen bij de protestdemonstratie op het Kerkplein.

Na de grote opkomst op 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein verwacht activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet vrijdag opnieuw veel mensen bij de protestdemonstratie op het Kerkplein. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Als de tekenen niet bedriegen zal de protestdemonstratie van morgen op het Kerkplein weer veel mensen op de been brengen. Initiatiefnemer Stephano ‘Pakittow’ Biervliet twijfelt daar in ieder geval niet aan. De actie begint om tien uur ‘s morgens.

Biervliet vertelt aan de Ware Tijd dat de voorbereidingen goed verlopen. Haast elke dag dienen zich scholieren aan die zeggen te willen meedoen. "A e go span wel, honderd", stelt hij zelfverzekerd.

De organisator zegt donderdag een ontmoeting te hebben met enkele studenten van het FHR College, die hem hebben benaderd en verzocht om de directie van de opleiding te vragen om vrijstelling, zodat ze de actie kunnen bijwonen.

Leerlingen van het Imeao 1 zijn woensdag tijdens een kleine samenkomst op het parkeerterrein van de school door medestudenten opgeroepen om mee te doen aan het protest. Ook Biervliet heeft hen toegesproken. Van deze school verwacht hij ruim zeshonderd personen.

Ook scholieren van de Scholengemeenschap Tamanredjo, Javaweg en studenten van de Anton de Kom Universiteit (Adek) hebben hun deelname toegezegd. Biervliet heeft aan de Imeao-scholieren gezegd dat er vanuit Tamanredjo vijf bussen met studenten naar de stad komen, vanuit Lelydorp twee en vanuit Adek vijftien. "Er komen ook heel wat leerkrachten." 

Biervliet merkt dat de scholieren "gierig" zijn om te protesteren. "Het lijkt alsof ze op iemand hadden gewacht om voor hen op te komen." Hij zegt dat ze uit zichzelf hebben besloten om mee te doen en reageert hiermee op kritiek als zouden zij om hem hun lessen moeten missen.

Volgens hem zullen de universiteitsstudenten vanuit het Kerkplein naar De Nationale Assemblee lopen om er een petitie aan te bieden. Het lijstje van ondersteuners wordt aangevuld met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en ontevreden ondernemers uit de bouwsector.

Biervliet wijst op de prijs van een zak cement die naar SRD 115 zou zijn gestegen. Er worden een stuk of tien pick-ups op het Kerkplein verwacht waarmee werkers in de bouwsector hun onvrede zullen tonen.

Het onlangs opgerichte actiecomité van ontevreden leden van de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst heeft eveneens zijn ondersteuning aan de actie toegezegd. Door zich te verenigen in een comité willen de seniorenburgers de regering dwingen om snel achterstallig pensioen te betalen.

De activist heeft eerder aan de krant uitgelegd dat de aandacht - in tegenstelling tot de actie van 17 februari - meer gericht zal zijn op specifieke problemen waarmee voornamelijk studenten/leerlingen en senioren zitten. Hij heeft intussen een vergunningaanvraag ingediend en verwacht daarop een positieve reactie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina