Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Matige opkomst protest; strijdvaardigheid blijft

Opkomst protestactie matig; strijdvaardigheid blijft

06/03/2020 11:48 - Merredith Bruce

De aanwezigen, voornamenlijk studenten, worden toegesproken op het Kerkplein.

De aanwezigen, voornamenlijk studenten, worden toegesproken op het Kerkplein. Foto: Merredith Bruce  

PARAMARIBO - De opkomst bij de protestdemonstratie vrijdag op het Kerkplein is vergeleken met die van 17 februari matig. Dat maakt de mensen echter niet minder strijdvaardig. Initiatiefnemer Stephano 'Pakittow' Biervliet en anderen, voornamelijk studenten, spreken de aanwezigen op het plein toe vanaf een soundtruck.

Onder meer scholieren van het Imeao 1, Havo 2 en Scholengemeenschap Tamanredjo zijn vertegenwoordigd. De sprekers kaarten diverse issues aan. Scholieren hebben het over de "gouden toekomst" die hen door president Desi Bouterse was beloofd. Daar merken ze tot nu toe weinig tot niets van. 

Biervliet heeft de aanwezigen verteld dat er "duizenden" studenten naar de demonstratie zouden komen. Hij beweert dat dit niet zover is gekomen, omdat enkele NDP-gelieerde leerkrachten de studenten hebben bedreigd: ze zouden het aan hun cijfers merken als ze het protest zouden bijwonen.

Volgens Biervliet zijn enkele docenten in de telefoons van de leerlingen gegaan om conversaties met hem te lezen. De activist heeft de beweringen niet gestaafd. De rode draad in de toespraken is dat het beleid desastreus is. Er wordt gewezen op de hoge koers, de hoge prijzen in de winkels, corruptie en andere kenmerken van wanbeleid.

De bedoeling is dat na het protest studenten van de AdeKUS naar de DNA zullen lopen om een petitie in te dienen. Biervliet had eerder tegen de Ware Tijd gezegd dat de manifestatie veelal gericht zou zijn op vraagstukken waarmee studenten en senioren te maken hebben.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina