Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ravaksur zet Berenstein aan de kant

Ravaksur zet Berenstein aan de kant

07/03/2020 00:00 - Ivan Cairo

Ravaksur zet Berenstein aan de kant

Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein afgezet als woordvoerder van de organisatie. Dat besluit is begin deze week door het Ravaksur-presidium genomen, wordt in een brief aan de media gemeld. Waarom Berenstein op een zijspoor wordt gezet is niet aangegeven.

Het presidium heeft ook besloten dat Ravaksur in en buiten rechte zal worden vertegenwoordigd door de voorzitters van de vakcentrales CLO, De Moederbond en PWO. Het secretariaat van Ravaksur is voortaan gevestigd in het hoofdkwartier van de CLO. De afgelopen periode voerde de C-47-voorman het woord namens de organisatie. Ook trad hij op als coördinator van Ravaksur naar de regering en andere partijen.

Tegenover de Ware Tijd noemt Berenstein de actie van het presidium "volledig misplaatst". De maatregel is volgens hem het gevolg van het feit dat PWO-voorzitter Armand Zunder geen governor van de Centrale Bank van Suriname is geworden. Dat hij als woordvoerder is afgezet ziet hij als een rancuneuze actie.

Berenstein, C-47 en andere vakorganisaties die hij leidt hadden publiekelijk verklaard niet achter de kandidatuur van Zunder te staan. De overige vakcentrales schraagden hem wel. Zunder was op suggestie van de CLO door president Desi Bouterse gevraagd om governor van de CBvS te worden.

"Het is duidelijk dat hij (Armand Zunder,..red.) de persoon Berenstein verantwoordelijk stelt dat hij geen governor is geworden. Hij telt de vakorganisaties dus niet die Robby Berenstein vertegenwoordigt", zegt de C-47-voorzitter.

Volgens hem heeft de brief van Ravaksur geen enkele juridische grond. Berenstein wijst er verder op dat alle besluiten van Ravaksur "normaal bij consensus worden genomen". Voor deze gelegenheid waren vier voorzitters van vakcentrales bijeengekomen. Ravaksur bestaat uit zes vakcentrales: De Moederbond, C-47, PWO, Fal, CLO en Osav.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen