Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • HI&T roept samenleving op niet te hamsteren

HI&T roept samenleving op niet te hamsteren

13/03/2020 23:06

Er was vrijdag een enorme drukte in verschillende supermarkten nadat het eerste Covid-19-slachtoffer werd gemeld.

Er was vrijdag een enorme drukte in verschillende supermarkten nadat het eerste Covid-19-slachtoffer werd gemeld. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) roept de totale Surinaamse gemeenschap op om niet over te gaan tot het hamsteren van levensmiddelen uit vrees voor het coronavirus. Het hamsteren leidt volgens HI&T onnodig tot schaarste en stijging van prijzen. Tevens wordt in herinnering gebracht dat het hamsteren van goederen een economisch delict is, conform artikel 2 van het decreet 'Tegengaan van Hamsteren'.

Het ministerie kondigt gepaste maatregelen aan, om de rust in de samenleving te bewaren. Het doet een beroep op de gemeenschap, in het bijzonder de importeurs, tussenhandelaren, groothandelaren en winkeliers, om bij de verkoop van basisgoederen een beperking op te leggen. Per persoon zouden maximaal vijf items mogen worden verkocht, wanneer het gaat om eerste levensbehoeften, medicamenten, toiletartikelen, ontsmettingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, PPE (Personal Protective Equipment), zeepsoorten en water.

Indien wordt opgemerkt dat er van bepaalde items opvallend veel wordt opgekocht, vraagt het ministerie om de verkoop van die items ook te beperken, teneinde schaarste te voorkomen. HI&T doet een beroep op de samenleving om zoveel mogelijk de rust te bewaren en niet bij te dragen aan het creëren van paniek, schaarste en prijsopdrijving.

In geval van onregelmatigheden kan men gebruikmaken van het verkorte nummer van het BOG: 178; het whatsapp-nummer van het BOG: 883-6643; het verkorte nummer van de Economische Controle Dienst (ECD): 1940; het whatsapp-nummer van de afdeling Consumentenzaken: 853-0915 en het e-mailadres van de afdeling Consumentenzaken: consumentenzaken@minhi.gov.sr.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina