Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veertien mensen in quarantaine in Albina

Veertien mensen in quarantaine in Albina

15/03/2020 19:13 - Van onze redactie

Minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zondagavond tijdens de persconferentie in het NCCR-centrum.

Minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zondagavond tijdens de persconferentie in het NCCR-centrum. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Veertien personen zijn naar Albina overgebracht en in het Marwina Ziekenhuis in quarantaine gesteld in verband met de preventieve maatregelen tegen COVID-19, het nieuwe coronavirus. Tot nu toe zijn twintig suspecte gevallen onderzocht van wie één positief is getest. Dat zei minister Antoine Elias van Volksgezondheid zondagavond in het NCCR-hoofdkwartier tijdens een persconferentie.

Vrijdag arriveren vijftig artsen en verpleegkundigen uit Cuba om assistentie te verlenen bij de aanpak van COVID-19. Het gaat om tien intensivecareverpleegkundigen, twintig algemene verpleegkundigen met ervaring bij calamiteiten, een infectioloog en achttien artsen. Elias gaf aan dat al deze personen vloeiend Engels praten, één van de eisen die Suriname heeft gesteld. Zodra de COVID-19-crisis voorbij is gaan de Cubanen terug naar hun land.

Intussen worden verschillende quarantainefaciliteiten geïdentificeerd en in gereedheid gebracht. Logistiek worden ook voorbereidingen getroffen om in het buitenland gestrande ingezetenen terug te halen naar Suriname. Claudia Redan, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad, deelde mee dat de ziekenhuizen hun operaties de komende periode aanpassen.

Hospitalen zullen hun reguliere operaties naar beneden bijstellen om zoveel mogelijk personeel vrij te maken voor behandeling van eventuele COVID-19-patiënten. Wekelijks zullen de ziekeninstelling een evaluatie maken van de gang van zaken. Redan maakte bekend dat vanaf nu alle ziekenhuizen uitsluitend vanuit de hoofdingangen toegankelijk zijn en dat de beveiliging en controle is opgevoerd.

Patiëntenbezoek wordt ook beperkt. Zo zullen per patiënt slechts twee bezoekers worden toegelaten. Verder wordt poliklinisch bezoek aangepast. Dat zal nu alleen op afspraak kunnen of in cito-gevallen. Alle geplande operaties die niet dringend zijn worden uitgesteld. Bezoeken aan de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden afgeraden tenzij het urgente gevallen betreft.

Landelijk komen ook speciaal aangewezen posten waar burgers met griepverschijnselen zich kunnen aanmelden. Een dergelijke post komt ook bij het AZP. Redan benadrukte dat alle ziekenhuizen betrokken zijn bij de behandeling van mogelijke COVID-19-patiënten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina