Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boot- en taxihouders woedend om sluiting grens

Sluiting oostgrens wekt irritatie bij boot- en taxihouders

17/03/2020 18:18 - Naomi Hoever

Sluiting oostgrens wekt irritatie bij boot- en taxihouders

 

PARAMARIBO - Boot- en taxihouders op de route Albina zijn dinsdag verhaal gaan halen bij districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noord-Oost, nadat hij maandag de oostgrens van Marowijne heeft laten afsluiten. Deze maatregel werd genomen ter voorkoming van overdracht van Covid-19.

De boot- en taxihouders trokken massaal naar het commissariaat. Het kwam daarbij bijna tot een clash met aanwezige militairen, omdat er een schot zou zijn gelost. Dat zette kwaad bloed bij de groep.

Dat de groep herrie heeft willen schoppen, wordt tegengesproken door een informant. Er wordt beweerd dat zij vreedzaam het commissariaat heeft aangedaan. Nadat de dc een afvaardiging had ontvangen had de groep meer begrip.

In de bekendmaking van maandag is vermeld dat er geen mogelijkheid meer bestaat om Suriname te verlaten of binnen te komen. Marowijne-parlementariër Marinus Bee vindt dat het sluiten van de grens juist de kans op illegaliteit en de overdracht van het virus vergroot.

Volgens hem varen mensen die de oversteek willen doen naar een dorp en worden ze daar opgehaald met de auto. Bee is daarom voorstander van de controleposten die eerder waren opgezet. Zijn misnoegen heeft hij eerder dinsdag kenbaar gemaakt in De Nationale Assemblee.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina