Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Koniki: Biza moet zich verontschuldigen

Koniki: Biza moet zich verontschuldigen

19/03/2020 22:17 - Aidy Pinas-Agodeba

Kelvin Koniki,voorzitter van het jeugdparlement.

Kelvin Koniki,voorzitter van het jeugdparlement. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Kelvin Koniki, vindt dat de minister van Binnenlandse Zaken (Biza) zich zal moeten verontschuldigen voor de video op de Facebookpagina van het departement waarover onlangs opschudding is ontstaan.

Het is volgens hem "minder" dat de videoclip met een onjuiste boodschap over huiselijk geweld afkomstig is van het Bureau Genderaangelegenheden van Biza. "Dat filmpje is intussen al verwijderd van Facebook na een terechte open brief van onder meer Women's Rights Centre", zegt Koniki.

"De video heeft veel aandacht gekregen omdat Facebook het platform is dat tientallen van onze jongeren gebruiken om te socialiseren. Het gevolg is dat de verkeerde boodschap gebracht werd aan onze jongeren, meer nog aan onze jongedames en meisjes", meent hij. "Had ik mij maar niet verzet tegen jouw onberispelijke wet. In elk geval incasseer ik elke klap en soms nog eens een harde trap. De fout ligt geheel bij mij", luidt een citaat uit de video.

Koniki vindt dit helemaal niet op zijn plaats. "Wat verbaast is dat hetzelfde ministerie het project Enabling, Gender - Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean (Engender) recentelijk heeft gelanceerd met als doel gendergelijkheid verder te integreren."

Biza beschikt over genoeg informatie en data om te weten wat de positie is van Surinaamse vrouwen en meisjes als het gaat om gendergerelateerd geweld, zegt Koniki. Hij pleit voor capaciteitsversterking van cruciale instituten die moeten bijdragen aan de realisatie van gendergelijkheid. "Een verontschuldiging vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de totale samenleving, in het bijzonder de slachtoffers van huiselijk geweld, is daarom op zijn plaats", besluit de NJP-voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina