Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fonds vraagt bedrijven om zorgsector te ondersteunen

VSB Covid-19 Support Fund opgericht

21/03/2020 03:19 - Van onze redactie

VSB Covid-19 Support Fund opgericht

Foto: Yahoo Finance  

PARAMARIBO - Staatsolie Maatschappij Suriname, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing hebben het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om financiële steun te verlenen aan lokale zorginstellingen vanwege de uitbraak van COVID-19. Hiervoor is het VSB Covid-19 Support Fonds in het leven geroepen, meldt de VSB in een persbericht.

Als partner in dit project zal de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zich inzetten om meer fondsen te werven ter ondersteuning van het zorgsysteem. Daarnaast is de VSB ook verantwoordelijk voor het beheer van het fonds. De VSB heeft toegezegd om maandelijks rapportages te doen namens de bijdragers en belanghebbenden. Dit zal geschieden met ondersteuning van het accountantskantoor Lakhisaran & Partners.

Het fonds is in eerste instantie bedoeld om de infrastructuur van de intensivecare-units te ondersteunen. Als de donaties dit toelaten, zal het fonds ook helpen met eerstelijnsverdedigingsvereisten zoals het opzetten van quarantainelocaties. The Back Lot werkt belangeloos mee aan de campagne die gericht is op het Surinaamse bedrijfsleven.

Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing beseffen volgens het persbericht dat juist in deze tijd, waarin social distance gehouden moet worden, bedrijven zich kunnen onderscheiden door te verbinden en als Surinamers samen te komen, met één doel: de gezondheid van onze samenleving.

Samen hebben deze ondernemingen reeds 170.000 euro besteed aan dringend noodzakelijke onderdelen en apparatuur voor de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De infrastructuur van deze afdeling heeft in het licht van deze pandemie echter aanzienlijke aanvullende ondersteuning nodig. Daarom doen de initiatefnemers een dringend beroep op het bedrijfsleven om dit fonds te ondersteunen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina