Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronacrisis: 2.100 ampullen uit Cuba

Coronacrisis: 2.100 ampullen uit Cuba

23/03/2020 17:34 - Van onze redactie

Coronacrisis: 2.100 ampullen uit Cuba

 

PARAMARIBO - Suriname krijgt 2.100 ampullen Interferon alfa-2b uit Cuba. Dit is maandagmiddag gezegd door Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds, tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19-managementteam.

Tot nu toe is bekend dat het medicijn meer dan vijftienhonderd patiënten heeft genezen van het coronavirus. Het is één van de dertig middelen die door de Chinese National Health Commission is uitgekozen om Covid-19 aan te vechten. Kromohardjo maakte duidelijk dat het medicijn er komt "in case of". "Hopelijk hoeft het niet en gebeurt het niet", zei hij.

De SZF-directeur gaf aan dat iemand die het redelijk goed maakt vijf tot tien ampullen gebruikt en iemand die er slecht aan toe is, tien tot twintig. Mede daardoor rekende hij uit dat met de 2.100 ampullen honderd tot tweehonderd patiënten kunnen worden geholpen. De ampullen worden ingevlogen door Fly All Ways.

Zowel Kromohardjo als minister Antoine Elias van Volksgezondheid zei dat er een grote vraag is naar het medicijn. Elias gaf aan dat Cuba "nu compleet is uitverkocht". Hij verduidelijkte tijdens de vragenronde dat 5 april of in elk geval in de eerste week van april de proeforder van Suriname binnen moet zijn. "Als onze specialisten zeggen dat het goed werkt, volgt daarna de grote bestelling."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina