Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Banken massaal op slot

Banken massaal op slot

24/03/2020 14:17 - Ivan Cairo

Banken massaal op slot

 

PARAMARIBO - Uit protest tegen de nieuwe controversiële cambiowet hebben commerciële banken dinsdag hun deuren gesloten. In eerste instantie had de vakbond bij de Hakrinbank haar leden opgeroepen de werkplek onmiddellijk te verlaten. In het weekend had de Surinaamse Bankiersvereniging zich al gebogen over een volledige lamlegging van de dienstverlening.

Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank sloten hun deuren, nadat de bankiersvereniging het advies had gegeven om te sluiten. C-47-voorzitter Robby Berenstein zegt desgevraagd dat de Volkscredietbank woensdag op slot gaat.

De omstreden Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren die dinsdag is afgekondigd stuitte op felle protest van bankiers, het bedrijfsleven, de verzekeringssector en de vakbeweging. Ook oppositiepartijen zijn ertegen. Volgens deze organisaties zal de nieuwe wet desastreuze gevolgen hebben voor de totale samenleving.

Het wordt niet uitgesloten dat de sluiting deze hele week zal duren. Intussen zijn de banken en vakorganisaties bezig juridische stappen voor te bereiden om de uitvoering van de gewraakte wet te stuiten. Vooralsnog is onduidelijk of ATM-machines bevoorraad zullen worden, mochten die tijdens de banksluiting leegraken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina