Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie treedt op bij samenscholing

Politie treedt op bij samenscholing

24/03/2020 20:18 - Naomi Hoever

Samenscholen op straat is er voorlopig niet bij voor jongeren.

Samenscholen op straat is er voorlopig niet bij voor jongeren. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De politie heeft zondagavond met machtsvertoon personen op straat in Latour verwijderd wegens samenscholing. Voor winkels aan de Latourweg komen voornamelijk jongemannen bijeen op zich te vermaken. Dit mag niet meer gelet op de bepaling dat mensen anderhalve tot twee meter afstand van elkaar moeten houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Er zijn diverse maatregelen genomen om het mensenverkeer te minimaliseren. Het bus- en bootverkeer is voor een week stopgezet. Op haast alle ministeries en in de particuliere sector is alleen het strikt noodzakelijk personeel aan het werk. De meeste mensen mogen van huis uit werken voor zover het werk dat toelaat.

Dit heeft te maken met het beperken van het sociaal contact op de werkvloer en op straat. Aan de Latourweg zijn alle winkels gesloten die worden beheerd door Chinezen, of ze gaan op gezette tijden open via een met dievenijzer beveiligd raam. Op die momenten concentreert zich dan een mensenmassa voor de winkels, en ook daar treedt de politie op.

Overste Danielle Veira noemt sommige mensen hardleers. Ook bij de grenzen tussen Suriname, Frans-Guyana en Guyana is het beeld niet anders. "Un tranga yesi un no e arki. Un musu firi fosi. Un lostu katibo nanga hebi", sprak de overste zondag.

Veira hield bijna een smeekbede naar de samenleving om haar verantwoordelijkheid te benadrukken. "Het is verschrikkelijk dat jullie niet willen luisteren." Volgens haar komen personen het land binnen via de Franse kant ondanks dat de grenzen gesloten zijn.

Districtcommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost heeft besloten dat aan de Waterkant mensen zich niet meer mogen verpozen tussen zes uur 's middags en zes uur de volgende ochtend.

Waterkant en Shell On the Run bleken ook het zorgpunt van de autoriteiten door een grote concentratie van personen. Intussen is de overheid begonnen met het verspreiden van informatie over het coronavirus met auto's via een megafoon.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina