Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Speciale chartervlucht voor repatriatie Amerikanen

Speciale chartervlucht voor repatriatie Amerikanen

24/03/2020 13:00 - Ivan Cairo

Speciale chartervlucht voor repatriatie Amerikanen

 

PARAMARIBO - Vanuit de Verenigde Staten van Amerika wordt een speciale chartervlucht uitgevoerd om Amerikaanse staatsburgers die vanwege de lockdown in Suriname zijn gestrand en naar hun land terug willen weg te brengen. Eastern Airlines, een privébedrijf, heeft toestemming van de Surinaamse regering om een repatriëringsvlucht uit te voeren voor Amerikaanse staatsburgers die het land willen verlaten, meldt de Amerikaanse ambassade dinsdag.

Deze enkele vlucht met service naar Miami, Florida, staat momenteel gepland om Paramaribo te verlaten in de namiddag van woensdag 25 maart. Dit is een commercieel uitgevoerde directe chartervlucht waarvoor passagiers moeten boeken en rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij moeten reserveren.

Volledige informatie, inclusief up-to-date vluchtschema, kosten en ticketinformatie, is te vinden op de website van Eastern Airlines, zegt de ambassade. Personen uit de VS die overwegen terug te keren naar de Verenigde Staten, worden dringend verzocht om reisarrangementen te maken zolang er nog vluchten beschikbaar zijn.

Voor de eigen ingezetenen hebben de autoriteiten intussen al verschillende vluchten laten uitvoeren om deze naar Suriname terug te halen. Zo zijn er al meer dan 200 gestrande passagiers opgehaald in Miami, Cuba, Curaçao, Trinidad en Aruba. Momenteel worden voorbereidingen getroffen om ingezeten uit Nederland naar huis terug te brengen.

Ook naar Brazilië moeten nog repatriëringsvluchten worden uitgevoerd. Het Surinaamse luchtruim is vanaf 14 maart vanwege de coronacrisis gesloten voor commerciële vluchten, nadat hier een dag eerder de eerste bevestigde COVID-19-besmetting werd genoteerd. Intussen zijn al zes positieve gevallen van de het nieuwe coronavirus in Suriname bevestigd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina