Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VSB en Asfa roepen bedrijven op om te sluiten

VSB en Asfa roepen bedrijven op om werk neer te leggen

24/03/2020 18:21

VSB en Asfa roepen bedrijven op om werk neer te leggen

 

PARAMARIBO - De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa) roepen het totale bedrijfsleven in Suriname op om woensdag de deuren gesloten te houden. Dit uit onvrede met de werkwijze van De Nationale Assemblee en de regering bij de goedkeuring en publicatie van de 'Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren'.

De organisaties hebben maandag in een onderhoud met de president aan hem gevraagd om vooralsnog afkondiging van de wet aan te houden. Terwijl het onderhoud met de president gaande was bleek dat deze wet al was getekend en direct de volgende dag was gepubliceerd in de Surinaamse Staatscourant. Deze houding en werkwijze  zijn volgens de Asfa en VSB onacceptabel en bewijzen dat de regering op geen enkele wijze respect toont voor het bedrijfsleven, de belangrijkste motor van de Surinaamse economie.

De VSB en de Asfa hebben op aangeven van haar leden daarom besloten om als vorm van protest en uit onvrede met de werkwijze van De Nationale Assemblee en de regering, het werk voor één dag neer te leggen op woensdag 25 maart. Het bedrijfsleven is van mening dat met deze werkneerlegging een sterk signaal aan de regering wordt gegeven, dat wat nu is gebeurd onacceptabel is en dus niet langer kan en zal worden getolereerd.

Er worden ook voorbereidingen getroffen om juridische stappen te nemen tegen deze wet. De organisaties roepen alle instanties, bedrijven en personen die essentieel zijn bij het bestrijden van het COVID-19 virus op, om het werk, in belang van de Surinaamse gemeenschap, normaal uit te blijven voeren. De Asfa en VSB maken dinsdag melding hiervan in een persbericht.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina