Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Wie leidt ons?

COMMENTAAR: Wie leidt ons?

25/03/2020 12:00

COMMENTAAR: Wie leidt ons?

 

PRESIDENT DESI BOUTERSE is al heel lang niet in zijn goeden doen, om het maar eufemistisch te stellen. Hij begeeft zich nog nauwelijks onder het volk en als hij in het openbaar verschijnt, dan is het meestal op bijeenkomsten van zijn NDP of ergens waar hij op een andere manier voordeel uit denkt te kunnen halen. Hij vergadert achter gesloten deuren wel met deze en gene over de heersende crisissituatie die de samenleving aangaat en dan moet je maar hopen dat daar iets van naar buiten komt.

Op deze plek is al vaker gesteld dat Bouterse als leider van het volk volledig faalt. Steeds meer rijzen er twijfels over zijn (ook geestelijke) gesteldheid. Hij heeft maandag tijdens een bijeenkomst met importeurs tot drie maal toe gezegd dat zij US dollars kunnen krijgen tegen een koers van SRD 5,85. Minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme moest zich daarna haasten om mee te delen dat de president zich had 'vergist' en dat hij SRD 8,50 bedoelde. Hoe is het in 's hemelsnaam mogelijk dat het staatshoofd over zo iets belangrijks zo zit te klungelen?

Is er dan niemand binnen zijn omvangrijke en geldverslindende propagandamachine die deze koers voor hem op een briefje heeft geschreven omdat hij dingen niet kan onthouden? Het is niet de eerste keer dat hij zichzelf voor schut heeft gezet. Voorbeelden te over, met als dieptepunt de zeer verwarrende persconferentie die hij begin februari gaf.

Zijn 'tralala' staat op onder meer sociale media symbool voor alles dat wordt beschouwd als klinkklare onzin. Beweringen dat hij tijdens die persconferentie dronken was, zijn door het NII nooit tegengesproken of weerlegd, wat heel wat zegt. Want Limbo en zijn comparanten zijn er altijd als de kippen bij om recht te kletsen wat krom is. Maar dit was zo overduidelijk krom; dit viel niet recht te kletsen.

Het lijkt erop dat het Bouterse totaal niet interesseert dat het volk nu dubbel in de ellende zit: de financiële chaos waar deze regering ons in heeft gestort en het coronavirus. Overigens, over dat laatste hebben we op de inhoudloze opgenomen toespraak na, van hem ook niet gehoord.

Het doet de vraag rijzen wie ons land in werkelijkheid leidt. Is Bouterse nog wel in staat om Suriname door deze zwarte periode te loodsen? Of hebben figuren als Gillmore Hoefdraad van Financiën, NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams en andere getrouwen eigenlijk de touwtjes in handen en nemen zij steeds weer de voor het land slechte (maar voor zichzelf waarschijnlijk zeer voordelige) beslissingen?

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina