Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Franse ambassadeur in isolatie in Wanica Ziekenhuis

Franse ambassadeur in isolatie in Wanica Ziekenhuis

25/03/2020 16:51 - Van onze redactie

Franse ambassadeur in isolatie in Wanica Ziekenhuis

Ambassadeur Antoine Joly is positief getest op het nieuwe coronavirus. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Antoine Joly, de Franse ambassadeur in Suriname, ligt in isolatie in het Wanica Ziekenhuis. Hij is dinsdagavond positief getest op het nieuwe coronavirus.

Hoewel ze aangaf privé van positief geteste personen niet te bespreken, zei Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid, dinsdag tijdens de persbriefing dat de achtste persoon (Joly, ... red.) in isolatie is geplaatst in het Wanica Ziekenhuis. Woensdag was de Franse ambassade aan de Nassylaan gesloten.

Omdat leden van het Covid-19-managementteam volgens haar "separaat en los van het managementteam" contact hebben gehad met de "laatste positieve case" in thuisquarantaine zijn. Eén van die personen is luitenant-kolonel Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid.

Jessurun gaf aan dat de concepten dagelijks meer en meer veranderen. Zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) besloten niet meer te praten van "hoog- en laagrisicolanden". "Vanaf gisteren (dinsdag, ... red.) is elk land een hoogrisicoland."

Tijdens het reguliere persmoment van woensdag van het Covid-19-managementteam waren er geen journalisten aanwezig. Vicepresident Ashwin Adhin zei dat vanaf donderdag de media kan inbellen om leden van het managementteam vragen te stellen.

Een andere mededeling van hem was dat er voortaan een afstand van twee meter moet zijn tussen personen en geen anderhalve meter meer. Dat is ook doorgevoerd in het perscentrum waar de dagelijkse persmeetings plaatsvinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina